„Určitě s tím spokojení být nemůžeme, měli jsme přivézt dvě vítězství, to se nepodařilo,“ zklamaně se vracel k nabitým dvěma dnům, během kterých Karlovarsko odehrálo dvě utkání, smečař Varů Marcel Lux. Přitom vše odstartovali volejbalisté ze západu Čech velmi dobře, když v duelu v Kladně dosáhli na pohodovou výhru 3:0 na sety. „V Kladně jsme zahráli dobrý zápas, dokázali jsme se vypořádat se servisem domácích,“ narážel slovenský ranař ve službách Karlovarska na důležitý moment duelu.

„Pro nás bylo klíčové vyhrát za tři body a nejlépe bez ztráty setu, abychom ušetřili nějaké síly na další den, kdy nás čekal zápas v Ostravě,“ připomněl Lux taktiku, se kterou Vary do utkání s Kladnem vstupovaly.

VK ČEZ Karlovarsko.
Volejbal: V Kladně paráda, v Ostravě propadák

Povedlo se. Za šestašedesát minut bylo hotovo, když se Karlovy Vary vítězně naladily na druhý zápas. Jenže v Ostravě to již bylo o něčem jiném. „Zápas s Ostravou byl přesným opakem Kladna,“ přiznává Lux.

A nebylo divu. Karlovarsko vesměs zaspalo v prvním setu, který prohrálo, a v následných dvou setech se mu příliš herně nedařilo, i když prohrálo, dá se říci, ve vyrovnaných koncovkách shodně dvakrát 23:25.

„Nedokázali jsme se vypořádat se servisem domácích, navíc měli jsme problém si nahrát a zaútočit. Prakticky nám nefungovala žádná herní činnost, od které bychom se mohli odrazit,“ zklamaně hodnotí Lux porážku 0:3 na sety na palubovce ostravské Sarezy.

„Musíme se z toho poučit, aby se to už více neopakovalo, a musíme se soustředit na další zápas před námi,“ přibližuje dvoumetrový hráč další náročné utkání, které Karlovarsko před Vánoci čeká. Právě dnes totiž zamíří Karlovy Vary do Ústí nad Labem, kde se pokusí urvat před vánoční přestávkou důležitou výhru, jelikož Ústí si drží v extraligové tabulce čtvrté místo a na kontě má stejně bodů jako Karlovarsko.

„Tímto zápasem si můžeme dost pomoci a udělat si i hezčí svátky,“ přemítá Lux. Sám ale ví, že jeho tým čeká další náročná šichta, která odstartuje v Ústí v 17 hodin. „Ústí je doma nepříjemné, ale já jsem přesvědčen o tom, že pokud podáme náš standardní výkon, tak ho porazíme,“ přeje si slovenský hráč cenný skalp Ústí.