„Rozhodně to proti nim nebudeme mít jednoduché, protože udržet přihrávku s tak dobře servírujícím týmem pro nás bude hodně těžké,“ má jasno kapitán VK ČEZ Karlovarsko Lukáš Ticháček. Nejlepší tým loňského ročníku české extraligy tak v základní fázi soutěže narazí výhradně na mužstva, která v posledních patnácti letech Ligu mistrů alespoň jednou ovládla. Jednou byl dokonce sám přitom, když v roce 2007 pomohl k titulu německému Friedrichshafenu.

O čtyři roky později zase nastoupil proti pozdějším šampionům z Trenta, tehdy s Janem Štokrem v sestavě. „Že jsem hrál před deseti lety proti Trentu a Drobkovi (pozn. red. – přezdívka Jana Štokra), to si vážně nepamatuju, omlouvám se,“ smál se zkušený nahrávač.

Fotbal je jeho život. Dnes osmašedesátiletý Pavel Hojda, hráč TJ Hrozňatov, potvrzuje, že věk je pouhé číslo.
FOTBAL: Bez lásky ke sportu, a fotbalu zvláště, by to nešlo, říká Pavel Hojda

„Jinak jsme teď viděli zápas Trenta proti Dynamu Moskva v té kvalifikaci, oni je úplně rozstříleli. Každého svého soupeře tlačí výborným servisem, mají dobrého nahrávače a opírají se především o účko (pozn. red. – univerzála) Abdela-Azize.“

VK ČEZ Karlovarsko.Zdroj: Deník / Daniel Seifert

Volejbalisté Karlovarska zakusí Ligu mistrů podruhé v historii klubu, do soutěže se vracejí po dvou letech. Tentokrát ale nastoupí v extrémně těžké pozici, poté co jim vládní nařízení znemožňuje užívat vnitřní sportoviště. S nejlepšími týmy planety se tak budou měřit po dlouhých týdnech hrubě nedostatečné přípravy. „Podmínky máme teď nejhorší, protože všichni v Evropě ligové soutěže ještě hrají,“ srovnal Ticháček, který se chystá na svou dvanáctou sezonu v Lize mistrů.

„My v tuhle chvíli už tři týdny nemůžeme do haly, a to nás znevýhodňuje, ať víme termíny, nebo je nevíme.“

Termínová nejistota ale zasáhla i samotnou Ligu mistrů. Evropská volejbalová konfederace CEV pod vlivem událostí okolo pandemie koronaviru stále nerozhodla o formátu hlavní soutěže. S velkou pravděpodobností ale dojde ke změně klasického modelu „doma-venku“, který nahradí systém turnajů. Je tedy možné, že se volejbalová Champions League do Karlových Varů letos vůbec nepodívá.