RunCzech totiž necelé tři týdny před půlmaratonem znovu otevírá registrace. A to samé platí i pro vlajkovou loď RunCzech běžecké ligy, tedy květnový Volkswagen Maraton Praha. Na oba závody se lze stále registrovat rovněž skrze charitativní organizace. Získat startovní čísla na pražské jarní závody mohou běžci přímo na stránkách www.runczech.com.

„Jak je možné, že se registrace opět otevírají? Je to jednoduché, vrátily se nám nedokončené registrace a my chceme, aby našly své nové majitele," říká prezident organizačního výboru RunCzech Carlo Capalbo. Kapacita Sportisimo 1/2Maratonu Praha je 11 500 běžců a volná místa jsou již v prodeji. Startovní číslo na Sportisimo 1/2Maraton Praha i na Volkswagen Maraton Praha lze stále získat přes neziskové organizace, které s RunCzech spolupracují.

„V roce 2015 takto běželo některý ze závodů RunCzech běžecké ligy 4 620 běžců, v roce 2016 jich bylo již 5 287. Například Volkswagen Maraton Praha běží pro některou ze 45 neziskovek každý pátý běžec. Třeba londýnský maraton ale takto běží devět účastníků z deseti, takže v tomto ohledu máme stále co dohánět. Jsme ale přesvědčeni, že se Londýnu brzy vyrovnáme, protože chuť českých běžců pomáhat stále roste," říká ředitel závodů RunCzech Václav Skřivánek.

Jak se na závody RunCzech běžecké ligy skrze charitativní organizace registrovat? Stačí si na stránkách www.runczech.com v sekci „Běž pro dobrou věc" u příslušného závodu vybrat charitativní organizaci, kontaktovat ji a domluvit se na ceně. Běžci tak získají kód pro registraci a zároveň pomohou dobré věci.
V plném proudu jsou registrace i na ostatní závody RunCzech běžecké ligy 2017. Běžci se nyní mohou zapsat na Mattoni půlmaratony v Karlových Varech (20. května), Českých Budějovicích (3. června), Olomouci (24. června) a Ústí nad Labem (16. září), na pěti a desetikilometrový závod v rámci Birell Grand Prix Praha (9. září) nebo na O2 Pražskou štafetu 4x5, která se ve Stromovce poběží 14. a 15. června.