Běžecké závody RunCzech patří ke špičce v Česku a na novou sezonu 2020 organizátoři připravili vouchery na devět různých závodů po celé republice, které udělají radost pod stromečkem. Poukazy s vánočním motivem můžete zakoupit už od pátku 1. listopadu na www.runczech.com.

„Běžci i široká veřejnost si tak budou moci vybrat z devíti závodů, které pořádáme v Česku,“ uvedl ředitel RunCzech závodů Václav Skřivánek. Radost tak uděláte svým blízkým, kteří už roky pravidelně běhají a hledají zbrusu nové neotřelé zážitky. Anebo vašim známým a kamarádům, kteří si teprve hledají cestu k intenzivnějšímu pohybu a novým výzvám. RunCzech závody jsou totiž určené všem.

Nezáleží na tom, zda jste mladý, starý, vysoký, malý, štíhlý nebo hubený. „Jsme otevření všem skupinám lidí a rádi je na našich akcích přivítáme. Věříme, že někoho takový voucher pod stromečkem může motivovat k ještě lepším výkonům, nebo dokáže nastartovat novou životní etapu. Mluvíme ze získaných zkušeností, protože jsme zažili stovky takových příběhů, a to je pro nás největší odměnou,“ dodává Skřivánek.

Dárci budou vybírat z poukazů na prestižní akce v hlavním městě Sportisimo 1/2Maraton Praha, Volkswagen Maraton Praha i Birell Grand Prix Praha 5&10 km. Samostatnou kategorií je pak velice oblíbená O2 Pražská štafeta, kterou může běžet celá rodina, firemní tým, nebo parta kamarádů.

„Letos přidáváme ještě jednu novinku, kterou je možnost běžet Volkswagen Maraton Praha ve dvojici. Člověk je tak o to motivovanější, že celých 42 195 metrů nemusí absolvovat sám, ale na trase se v kritických chvílích může podporovat s někým opravdu blízkým,“ upozorňuje Václav Skřivánek.

Organizátoři vydají také dárkový certifikát na další událost roku, kterou budou závody zařazené do EuroHeroes – Mattoni 1/2Maraton Karlovy Vary, Mattoni 1/2Maraton České Budějovice, Mattoni 1/2Maraton Olomouc a Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem. Naprosto unikátním eventem je přírodně laděný závod Mattoni Liberec Nature Run, který běžci milují, ať je slunečno, nebo deštivé a blátivé počasí.

„Lidé mohou vedle soutěžních běhů darovat také ty nesoutěžní, do nichž spadají dm rodinné běhy, které jsou součástí téměř každého závodu. Sám jsem na rodinných bězích začínal jako malý kluk a byl to pro mě velký zážitek,“ sdělil závěrem ředitel RunCzech závodů. (bs)