Na prvních oblastních přeborech 14. září v Plzni se v plné parádě předvedly sestry Vatashchukovy ze Slovanu Karlovy Vary. Mladší Romana vybojovala v kategorii U15 prvenství v singlu a spolu s ašskou Nacičovou i v deblu, a k tomu ještě přidala bronz z mixu, kde startovala s plzeňským Horou. Starší Kateřina v kategorii U19 skončila v singlu druhá, když překvapivě podlehla svojí bývalé oddílové parťačce Elišce Polívkové, která nyní obléká dres USK Plzeň. V deblu a mixu už ale brala zlato – v deblu se svou přemožitelkou ze dvouhry a v mixu s plzeňským Pistulkou. Obě dvě v Plzni dokázaly, že se i v nové sezoně budou chtít natrvalo zabydlet na nejvyšších příčkách nejen oblastního, ale i republikového žebříčku.

Týden nato se v severočeském Mostě konal první letošní turnaj Grand prix ČR devatenáctiletých, kde Karlovy Vary jako jediná reprezentovala Kateřina Vatashchuk. Největší boj ji čekal v mixu, kde s Radkem Pistulkou po dramatickém průběhu podlehli 19:21ve třetím setu Vorlíkovi s Ausbergerovou. V singlu po prvním prohraném setu smetla kladenskou Skrčenou ve 2. setu 21:10 a ve 3. 21:9, jenže v boji o postup mezi nejlepších osm nestačila na nasazenou dvojku Lajdovou. Nedařilo se ani v deblu, dvakrát 9:21. Ve čtyřhře spolu s Eliškou Polívkovou podlehly ve dvou setech třetí nasazené dvojici Bočkové s Drapákovou.

Ve hře byla i nejmladší generace, pro kategorie devíti- a jedenáctiletých byl připravený Dětský turnaj v Benátkách nad Jizerou. V dresu Slovanu Karlovy Vary se na něj vypravili Veronika Nováková a Ladislav Lešták, oba předvedli velkou bojovnost a chuť vyhrávat a udělali své trenérce Petře Josefikové velikou radost. Veronika našla ve své kategorii U9 jen jedinou přemožitelku, a to až ve finále, a domů dovezla stříbro. Láďa to měl v kategorii U11 v silné konkurenci hráčů z celé republiky o mnoho těžší, nicméně probil se až do semifinále a vybojoval krásné, i když tolik nepopulární čtvrté místo.