Po dvou sestavách přihlásily Karlovy Vary, Čakovice, České Budějovice, Český Brod a Vsetín, po jedné trojce Čelákovice, Šacung, Pankrác a Start Praha, ze Slovenska přijely týmy KAC Košice, Hlohovce a Revúce a startovní listinu doplnily kombinované sestavy I. T. D. (Makara, Kalas, Ungermann), Výběr ligy (Kop, Ondra Vít, Mrákava, Topinka) a Žluté lázně.

Turnaje na Pankráci patří k těm, na kterých se karlovarským nohejbalistům tradičně daří. Za posledních pět let ani jednou nechyběli mezi nejlepšími čtyřmi a hned třikrát slavili triumf. V letech 2010 a 2011 dvakrát za sebou porazila Vankeho sestava ve finále slovenské internacionály Brutovského s bratry Perunovými.

V roce 2012 podlehli Vanke s Dvořákem, Kokšteinem a Matějem Medkem ve třísetové finálové bitvě elitní trojici Modřic v sestavě Topinka, Mrákava a Kop a brali stříbro. V roce 2013 se do semifinále probojovaly hned dvě sestavy SK Liapor Witte a nakonec si to v bratrovražedném boji rozdaly o bronz, který si odvezli Vanke, Bíbr, Kokštein, Matěj Medek a Petr Krof (brambory brali Chytra, Jakub Medek, Dvořák a Martin Čermák). Loni se karlovarský nohejbal na nejvyšší stupínek opět vrátil, když Jan Vanke, Michal Kokštein, Matěj Medek a Karel Bláha ve finále ve třech setech přetlačili Brutovského s Plachým a Vichtorou v dresech Vsetína.

Na letošní Poslední smeči nastoupily v sobotu v dresech SK Liapor Witte dvě sestavy a obě do turnaje vstoupily úspěšně. Obhájci titulu Jan Vanke, Michal Kokštein, Matěj Medek a Karel Bláha v sobotu porazili Pankrác (Albrecht, bratři Petrásové, Novák) a B trojku Čakovic (Kopecký, Macurek, Pachman, T. Chadim) a po remíze s trojkou I.T.D. (Makara, Kalas, Ungermann) postoupili do hlavního turnaje z 1. místa ve skupině A. Ze 2. místa ve skupině postoupili i Tomáš Bíbr s Kubou Medkem a bratry Kubínovými, kteří v sobotu porazili B tým Budějovic (Žikeš, bratři Koudelkové, Šafránek, Višvader) a Revúce (Martin Spilka, Kilík, Černota) a podlehli trojce Vsetína (Brutovský, Vichtora, Plachý, Gebel).

V neděli se bohužel na sobotní úspěch už navázat nepodařilo. Vankeho A trojka ve skupině vybojovala jediné vítězství, když porazila A trojku Českého Brodu (Sýkora, Tomáš Cibulka, Janík, Chuchla), se Vsetínem (Brutovský, Vichtora, Plachý, Gebel), Čakovicemi (Kalous, Jakub Chadim, Ondra Cibulka, Kučera) a Výběrem ligy (Kop, Ondra Vít, Mrákava, Topinka) hrála nerozhodně a to na postup do semifinále nestačilo. Postupový práh nepřekročila ani karlovarská B trojka, která s jediným bodem za plichtu s Čelákovicemi (Flekač, Holas, Souček, Doucek) skončila ve své skupině poslední.

Do finále turnaje se nakonec probojovaly trojice Šacungu, která v semifinále porazila Výběr ligy, a A trojka Českých Budějovic, když v semifinále vyřadila Vsetín. Valaši si pak spravili náladu výhrou nad Výběrem ligy v zápase o 3. místo a vrcholem turnaje byl finálový souboj Šacungu s Českými Budějovicemi, který skončil triumfem středočeského celku.

Konečné pořadí turnaje: 1. Šacung (Doubrava, Stejskal, Kadeřábek), 2. České Budějovice (Chalupa, Musil, Fík), 3. Vsetín, 4. Výběr ligy.