Na bronzové pozici ho do cíle dovezla Kateřina Smutná, nejrychlejší ze tří žen Bauerova týmu. Hned na úvod prestižního seriálu v dálkových bězích Visma Ski Classics tak zaznamenal jeden ze čtyř českých týmů velký úspěch.

Na patnáctikilometrovou trať se vydali nejdříve muži, za eD system Bauer Team kompletní pětice závodníků. Pro další část týmového prologu byl klíčový čas nejrychlejší trojice v cíli, kterou tvořili Černousov, Šrail a Jeannerod.

Ti vyjeli pro nejlepší český tým 8. místo s půlminutovou ztrátou na první příčku. „Kluci jeli výborně. Velkou práci samozřejmě odvedli ti tři nejrychlejší, je vidět, že Alexis Jeannerod je ve výborné formě. Kluci si domluvili taktiku už při tréninku, kde si i zkusili simulovat závod,“ byl spokojený po jejich ostrém vystoupení Lukáš Bauer. S půlminutovým mankem na čelo odstartovala do závodu žen trojice lyžařek eD system Bauer Teamu – Smutná, Lacroixová a Tvarůžková. Kateřina Smutná se ihned vydala na stíhací jízdu a velmi rychle sjížděla ztrátu na stupně.

Už po prvních kilometrech se dostala na bronzovou příčku, kterou pak musela tvrdě hájit až do posledních metrů před soupeřkou z Team ParkettPartner.

„Katka jela výborně, navíc od chvíle, kdy se sjely na třetím místě, i perfektně takticky. Ukázala, že je v pohodě a od začátku může pomýšlet na stupně. Velmi dobře jela i Roxana Lacroixová, pro Terku Tvarůžkovou to byla velmi slušná premiéra. Jako asi jediná jela na namazaných lyžích,“ komentoval ženskou část závodu Lukáš Bauer.

Jeho družina hned na úvod sezony uspěla a poprvé se postavila na stupně v týmovém prologu. Loni jí chybělo pouhých 5 desetin sekundy. „Pro nás je to super výsledek a velká radost! Jsem rád, že i na téhle netypické distanci pro závodníky lyžařských maratonů jsme se dokázali prosadit a byli jsme vidět. Chci vyzdvihnout i servis, který odvedl skvělou práci a tohle byl i pro něj zasloužený bonbónek.“

Karlovarsko ( v bílém) senzačně nestačilo v domácím prostředí na Ostravu, které podlehlo 0:3 na sety.
Ostrava sestřelila Karlovarsko z trůnu