A také fanoušci Karlovarského symfonického orchestru, který si pod taktovkou šéfdirigenta Jana Kučery našel chvilku na velice vkusné vyplnění přestávek mezi dostihy. Nadšený aplaus publika potvrdil, že koně a vážná hudba k sobě patří. Velký dík patří pořadatelům a řediteli orchestru za příjemné chvíle.

Hlavní slovo v celém programu, který si pod svá křídla vzala společnost Maentiva pana Martina Bláhy, dostaly plnokrevné dámy v 16. Letní ceně klisen skupiny Maentiva.

Specifický dostih II. kategorie na trati dlouhé 2.000 m je vypisován jako srovnávací zkouška výkonnosti tříletých a starších klisen. Podle statistik je to dostih, ve kterém se většinou prosadí papírové favoritky. Letos tomu nebylo jinak. Inaugurační ročník před patnácti lety vyhrála Nana D´Anjou v sedle s Kristýnou Bezděkovou, první ženou, která se prosadila v roli jezdecké.

Ve znamení mnoha premiér se odehrávala třetí zastávka seriálu Rock Point – Horská výzva. Krušné hory totiž přilákaly k účasti celou řadu nových běžců, kteří se dokázali dokonce i probojovat na stupně vítězů.
Krušná Výzva přilákala do hor nováčky

Letos na nový rekord mezi amazonkami za doprovodu nesnesitelného horka dosáhla Vendula Korečková. Stala se první dvojnásobnou vítězkou. Jí vedená suverénka Saša obhájila svůj loňský triumf před Champagne Pink (ž. D. Liška), která se českému publiku představila poprvé.

Třetí místo získala La Paix (ž. J. Rája) před Touch Finale (ž. K. Hlubučková) a spolehlivou Vědmou (ž. J. Andrésová). Dotovaná příčka těsně unikla Dernieře, která se v první části dostihu pohybovala na čele.

Letos poprvé se na dvorský ovál dostavili také skokani. V pořadí osmistý překážkový dostih konaný na zdejší dráze měl v málo početném poli jednoznačnou favoritku Dylanku. Deset otočných hek vysokých 125 cm na trati dlouhé 3.200 m loňská vítězka českého i slovenského Oaks pod vedením žokeje Jana Vernera s jistotou ovládla a výborně jdoucí Holin One (am. M. Mikšovský) odkázala po boji na druhé místo.

V souvislosti s významnou historickou událostí byla autory slavnostně pokřtěna publikace „Příběhy lázeňských dostihů – 120 let závodiště Karlovy Vary – Dvory“. Knihu si zájemci mohou objednat přes internetovou aplikaci www.gallop-reporter.cz.