Namátkou olympijský medailista a dvojnásobný vítěz Tour de Ski, bývalý český reprezentant v běhu na lyžích Lukáš Bauer. V současnosti nejlepší český triatlonista Jan Kubíček, který dosahuje skvělých výsledků v terénním triatlonu Xterra, či druhý Čech v hvězdné Red Bull Air Race v Master Class, karlovarský pilot ve službách Team Spielberg Petr Kopfstein, který se může pochlubit například konečným pátým místem v seriálu Red Bull Air Race mezi leteckou elitou.

Co jméno, to velký sportovní pojem. A co tyto sportovce pojí dohromady? Florbal, přesněji Winter street floorball.

Ten bude v rámci doprovodného programu k mistrovství světa ve florbale, které probíhá od 1. do 9. prosince v Praze, jeho součástí v karlovarské Fanzoně, která bude k dispozici široké veřejnosti před prostranstvím SPA hotelu Thermal od 6. do 9. prosince.

„Vstup do Fanzony je samozřejmě zdarma. Nejen fanoušci florbalu mohou zhlédnout závěr mistrovství na velkoplošné projekci, která bude součástí Fanzony. Chybět však nebude ani doprovodný program, soutěže a zóna pro děti,“ poukazoval na pestrý program Fanzony za pořadatele Lukáš Grundler.

Zlatý hřeb mistrovství okoření právě mini turnaj Winter street floorball, ve kterém se v sobotu 8. prosince proti sobě postaví hned tři týmy, ligový výběr FB Hurrican Karlovy Vary, výběr města Karlovy Vary a Media team, za který právě nastoupí úspěšní čeští sportovci. První zápas pak odstartuje ve 12.00 hodin.

„Určitě se bude na co dívat, uvidíme, jak si úspěšní sportovci poradí s florbalkou, když pro některé to bude premiéra v tomto sportu. Chtěl bych pozvat širokou veřejnost na florbalovou událost roku 2018, jelikož mistrovství světa se vrátí do České republiky opět až za deset let,“ podotkl závěrem k zajímavému turnaji Grundler.

Karlovarsko ( v bílém) senzačně nestačilo v domácím prostředí na Ostravu, které podlehlo 0:3 na sety.
Ostrava sestřelila Karlovarsko z trůnu

Program Fanzony

čtvrtek 6. prosince – 16.00 – 22.00, čtvrtfinále.
pátek 7. prosince – 15.00 – 20.00, dle doprovodného programu.
sobota 8. prosince – 12.00 – 22.00, semifinále, utkání o 5. – 8. místo.
neděle 9. prosince – 10.00 – 19.00, finálový program.
Speciální program
Winter/Night Street Floorball
Čtvrtek 6. prosince – mini přípravka, souboj „TITÁNŮ“ (trenéři KV kraje).
Pátek 7. prosince – vojáci vs. vojenští lesáci z Doupova, mateřské školy, základní školy, přípravka, elévové, mladší žáci, starší žáci, dorostenci.
Sobota 8. prosince – mládež (ročníky 2011 až 2004), mini turnaj MEDIA team, zastupitelstvo Karlovy Vary, FB Hurrican Karlovy Vary, dívky (ročníky ženy a mladší), veřejnost
Neděle 9. prosince – veřejnost, penalty – jeden proti jednomu.

Soutěž

Chceš si zahrát po boku úspěšných českých sportovců v Media teamu Karlovarského deníku a zažít skvělý florbalový zážitek? Stačí jen správně odpovědět na otázku. Karlovarský pilot Petr Kopfstein je historicky prvním vítězem Red Bull Air Race Challenger Cupu.
V jakém roce dosáhl Petr Kopfstein na senzační triumf?
a) v roce 2013
b) v roce 2014
c) v roce 2015
Správnou odpověď zasílejte do čtvrtka 6. prosince do 12.00 hodin na adresu: daniel.seifert@denik.cz – heslo Media team. Ze správných odpovědí bude vylosován jeden šťastlivec, který se představí společně se sportovci v dresu Media teamu.

Radost z bronzu. eD system Bauer Team vstoupil úspěšně do nového ročníku Visma Ski Classics, když v úvodním prologu dosáhl v silné konkurenci na skvělé bronzové umístění.
Skvěle. eD system Bauer Team na úvod Visma Ski Classics třetí