„Extraliga bude letos hodně silná. Ale rádi bychom v Chebu hráli opět alespoň finále,“ prohlásil nový trenér českých vicemistrů, plzeňský rodák Roman Čech.

„Zástupci klubu přišli s nabídkou již před play-off, ale jelikož jsem si dával volnou sezonu, tak jsem souhlasil až po další nabídce na letošní sezonu,“ upřesnil nový trenér SKST Cheb, který v předminulé sezoně pomohl k titulu ženám Břeclavi.

„Teď jsme v podobné situaci, také budeme bojovat proti gigantům, ale mám osobní zkušenost, že když je dostatečná kvalita a přidá se správný týmový výkon, tak nic není nemožné,“ naznačil Roman Čech, že bude sázet na kolektivní pojetí.

Kádr Chebu z minulé sezony zůstal nezměněn. Jedničkou bude úřadující mistr republiky David Reitšpies, kterého doplní místní matador, levoruký Antonín Gavlas a nejlepší obranář v extralize Stanislav Kučera. Navíc se na západ Čech povedlo přivést mládežnického reprezentanta Adama Štalzera.

Lukáš Kuna, útočník Lázně Kynžvart
Ještě teď je mi špatně, prozradil po demolici Hranic B desetigólový Kuna

„Kluky znám od jejich dětských let, pozorně sleduji jejich kariéru a myslím, že už víme, na jakých detailech pracovat, abychom v Chebu opět hráli alespoň finále,“ potvrdil trenér nejvyšší ambice celku ze západu Čech s tím, že leccos napoví už úvodní zápas v Liberci příští čtvrtek od 18 hodin.

A speciálně se vyjádřil k letní posile Adamu Štalzerovi. „Je to talentovaný kluk, nebezpečný levák, jenž vhodně doplní základní kádr,“ řekl Roman Čech na jeho adresu.

Extraligový tým ve spolupráci s městem Cheb zlepšuje i prostředí pro diváky. Nově bude mít zázemí v městské sportovní hale Lokomotiva Cheb, kde bude hrát i svoje domácí zápasy. Ten první již v neděli 11. září, kdy přivítají v repríze loňského semifinále od 16.30 hodin KST Ostrava. Diváci mají vstup zdarma jako poděkování za loňskou sezonu.

Extraliga bude mít letos deset účastníků, vedle již zmíněných celků se v nejvyšší mužské soutěži představí ještě Havířov, Sokol Hradec Králové, KT Praha a další dva ostravské kluby (TJ KST a NH).

Do play-off projde prvních osm celků, poslední, 10. příčka znamená sestup.