SUPERLIGA PRO SPARTU
V rámci florbalových oslav si tak přišel na své nejeden fajnšmekr. Hala míčových sportů praskala doslova ve švech. Zejména pak při výjezdním utkání Tipsport Superligy, ve kterém se Západočechům představila Sparta Praha s Ústím nad Labem, kdy se do útrob haly vtěsnalo 910 diváků.

Po dvě třetiny byla k vidění vyrovnaná hra i skóre a pověstný florbalový chléb se začal lámat až v závěru třetí třetiny, kdy zkušenosti gólově prodala favorizovaná Sparta, která třikrát skórovala a duel tak dotáhla před vyprodanou halou do vítězného konce. „V první řadě bych chtěl vyseknout poklonu karlovarským divákům a organizátorům za skvěle zorganizovaný zápas v super atmosféře. Náš výkon nebyl v prvních dvou třetinách ideální. Před třetí třetinou jsme trochu změnili sestavu, byli jsme více na balonku a efektivnější v zakončení. Jsme rádi za tři body z těžkého zápasu. Děkuji soupeři za utkání,“ ohlédl se za utkáním asistent pražské Sparty Radek Skalička.

I přes porážku panovala i v kabině Ústí vcelku dobrá nálada. „Rád navážu na kolegu a s vděčností musím smeknout před organizátory dnešního zápasu, jenž se musel fanouškům v hale líbit. My jsme opět měli minutové výpadky, které nakonec rozhodly vyrovnané utkání ve prospěch soupeře. I když to opět nevyšlo výsledkově, věříme, že se nadále budeme zvedat zejména v koncentraci, dokončování akcí vyladíme na úroveň, již chceme v naší hře mít. Děkuji soupeři za utkání,“ bilancoval utkání trenér Marek Vojta.

Superflorbal v lázeňském městě.Zdroj: Ondřej Vacula PHOTO

GÓLOVÝ OBRAT
Po superlize přišla v hale míčových sportů jako florbalová tečka I. liga, ve které se proti sobě postavili hurricani a z pozice favorita Black Angels. Skvělou podívanou, prosetou hromadou branek, přichystaly oba týmy necelé čtyřstovce fanoušků. První třetinu gólově otevřeli hráči Black Angels, ale Varáci dokázali dvěma góly duel otočit ve svůj prospěch. Před první sirénou však hosté zabrali a dvěma zásahy šli do kabin s jednogólovým vedením. Ve druhé třetině pak předčili florbalisté v trikotu Black Angels hurricany po všech stránkách, když si postupně vybudovali vedení 6:2.

V ten moment by si na karlovarský výběr horko těžko někdo vsadil. Udělal by ale chybu. Varáci se rychle zkoncentrovali a dokázali skvěle zvládnutou závěrečnou třetinou dokráčet za mohutné podpory karlovarské haly k důležitému vítězství, které je posunulo na průběžné čtvrté místo ligové tabulky.

„Chtěl bych poděkovat všem aktérům Superflorbalu ve Varech, byl to pro nás všechny skvělý zážitek a jsem rád, že padlo tolik gólů, diváci si určitě přišli na své, my jako trenéři už méně,“ s úsměvem poznamenal karlovarský trenér Petr Pánek. Velký smutek pak po utkání zavládl v kabině hostů, kteří prakticky projeli vyhrané utkání.

„V zápase napadalo hodně branek, ale i tak jsem velmi nespokojen s naší produktivitou. Kdybychom byli schopni proměňovat alespoň třetinu z toho, co si vytvoříme, tak nemusíme řešit, že nám soupeř dá deset gólů. Díky domácím, ale i našim divákům za skvělou atmosféru,“ ohlédl se za duelem trenér Black Angels Petr Pajer.

Superflorbal v lázeňském městě.Zdroj: Ondřej Vacula PHOTO

Tipsport Superliga
ACEMA Sparta Praha – Florbal Ústí 5:2 (1:1, 1:1. 3:0). Branky: 3. Robert Košir, 25. Marek Zouzal, 50. Milan Garčar, 51. Marek Koščo, 57. Jaroslav Jaroš – 20. Josef Novák, 38. Viktor Kopecký. Rozhodčí: František Pangerl, Jiří Šedivý. Vyloučení: 2:0. Bez využití. Diváci: 910.

1. florbalová liga
FB Hurrican Karlovy Vary – BLACK ANGELS 10:9 (2:3, 3:4, 5:2). Branky: 8. Jan Krejča, 8. Petr Novotný, 28. Marek Zouzal, 30. Jaroslav Jaroš, 38. Štěpán Mosler, 46. Marek Zouzal, 47. Daniel Macek, 48. Jan Krejča, 52. Michal Zeman, 58. Matěj Svatek – 5. Lukáš Nekola, 11. Jan Pícha, 14. Matěj Boček, 21. Vojtěch Novotný, 22. Matěj Boček, 27. Lukáš Nekola, 32. Jan Pícha, 50. Lukáš Nekola, 57. Jakub Renčín. Rozhodčí: Jiří Müller, Matouš Novosad. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. Diváci: 340.


Truhlář: Všechno klaplo tak, jak mělo, bylo to super
Florbalový svátek si užilo v lázeňském městě nejen několik stovek fanoušků, ale také florbalistů. Zasloužil se o to FB Hurrican Karlovy Vary, který v rámci oslav 20. výročí založení klubu přichystal pro florbalové fajnšmekry opravdové lahůdky. Nejen o tom jsme mluvili s Františkem Truhlářem z FB Hurrican Karlovy Vary.

Florbalový svátek odstartovaly turnaje dětí…
Za celý víkend jsme v Karlových Varech uspořádali celkem 109 florbalových zápasů v kategoriích přípravka, elévové a mladší žáci. Celkem jsme přivítali jedenadvacet družstev z Prahy, Karlovarského, Plzeňského a Ústeckého kraje a sedm družstev postavili z dětí našeho oddílu. Věřím, že se nám povedlo během dvou dní uspokojit více než 300 mladých florbalistů.

Poté přišel na program zlatý hřeb, podívaná v rámci utkání superligy, ve kterém slavila před 910 fanoušky triumf Sparta, jak byste utkání hodnotil?
Jsem moc rád za skvělou diváckou kulisu, kdy atmosféra v hale byla místy až elektrizující. To, že se na florbal v Karlových Varech povedlo zcela zaplnit halu míčových sportů, beru jako velkou výzvu a poděkování všem nadšencům, kteří se na této skvělé akci podíleli. Samotný zápas byl dvě třetiny ze strany Sparty zbytečně nervózní, ale od padesáté minuty se projevila hlavně její větší zkušenost a fyzická připravenost. Každý, kdo zápas viděl, tak ocenil hlavně nasazení, atraktivitu toho sportu a florbalové umění všech aktérů zápasu, což bylo naším cílem.

Třešničku na dort pak posadili hurricani, kteří v utkání s Black Angels dokázali otočit duel ve svůj prospěch a nakonec slavili výhru 10:9…
Tak za sebe hodnotím tento zápas jako opravdovou florbalovou lahůdku. V polovině druhé třetiny to ještě vypadalo s našimi borci velice špatně, neboť jsme prohrávali už 2:6, ale kluci předvedli obrovskou vůli po vítězství a v úžasné florbalové atmosféře nakonec zápas otočili a v neúplné tabulce I. ligy poskočili na třetí místo.

Jak byste tedy hodnotil našlapaný florbalový den?
Jsem nadšený. Všechno klaplo tak, jak mělo, bylo to super. Navíc super zážitky, výhry domácích týmů a také velká únava. Závěrem je namístě velké poděkování Lukáši Grundlerovi, který nad přípravou této akce strávil stovky hodin a také ji celou zorganizoval.