Čtvrtfinalisté loňského ročníku extraligy se stejně jako před rokem vydají do Božího Daru. Vedení týmu rozhodlo, že k tomuto výjezdu dojde už v první polovině příštího týdne, ačkoli původní plány hovořily o zářijovém termínu.

„Chtěli jsme teambuilding uskutečnit až po návratu našich dvou juniorských reprezentantů, ale to už by bylo pozdě, v té fázi nám už začnou přípravné zápasy a turnaje,“ vysvětlil kouč Novák.

„Na Božím Daru jsme zrušili večeře a budeme si sami grilovat.“

Proti úvodnímu týdnu se náplň přípravy výrazně změnila. Kromě jednoho atletického tréninku volejbalisté v dopolední fázi posilují a ve zbytku dne se pak věnují práci s míčem v hale.

„Momentálně jde hlavně o kontakt s míčem, někteří kluci nedrželi balon i dva měsíce,“ popsal trenér. „I když starší hráči, ti se udržují celé léto, znají svoje tělo a vědí, že si nemůžou dovolit něco podcenit. Tréninky v hale jsou zatím bez skákání, soustředíme se na určité detaily, jsou to volejbalové drily. A zaměřujeme se i na kardio.“

Fáze přípravy uprostřed léta bývá ještě syrová a hráči mají v mnoha činnostech rezervy. „Teď je hlavní nasazení a na to si nemůžu stěžovat,“ kvitoval trenér Novák. „Když se ukáže nějaký nedostatek, při takovém nasazení se nad ním dají přimhouřit oči.“

Ilustrační foto
Energie v plném zápřahu proti Slovanu a Dukle