Po výhře 3:0 nad Příbramí, kde Karlovaráci kralovali na servisu a v útoku, ve druhém utkání proti Ostravě, které se odehrálo v rámci předehrávky 10. kola, přesně tyto dvě věci výběru ze západu Čech nešly podle jeho představ.

Ostrava totiž prokázala, že na Karlovy Vary umí, i přesto, že nakonec prohrála 2:3 na sety. „Pro nás zlaté vítězství,“ oddychl si v hlase po nakonec úspěšné domácí extraligové derniéře v tomto roce karlovarský trenér Jiří Novák.

A věděl, o čem mluví. Ostrava si během úvodních dvou setů vždy vytvořila několikabodový náskok, který však Karlovarsko dokázalo ve spolupráci s volejbalovou štěstěnou smazat a nakonec v dramatických koncovkách je dovedlo do vítězného konce.

Kdo si však myslel, že tým z Moravskoslezského kraje složí za nepříznivého stavu 0:2 na sety zbraně, tak ten se mýlil. Následující dva sety totiž zaslouženě vyhráli svěřenci ostravského kouče Jana Václavíka, čímž vyrovnali na 2:2, když tentokrát volejbalová štěstěna hrála v jejich prospěch. A právě tyto sety přinesly do haly míčových sportů nejen drama, ale také emoce, které tryskaly nejen na palubovce, k tomu totiž přispěly diskutabilní výroky rozhodčích, kteří navíc chladili horké hlavy žlutými kartami. „Z 0:2 jsme dokázali srovnat na 2:2 a dovést tak duel do tie-breaku, což hodnotím pozitivně,“ pochvaloval si Jan Václavík. Až v následné zkrácené hře předvedlo Karlovarsko svou hru, kterou dokráčelo pro druhý, bonusový bod, když nakonec vyhrálo duel v poměru 3:2 na sety. „Hráli jsme s velkým počtem chyb jak na servisu, tak i v mezihře. Můžeme být rádi, že bojovností jsme uhráli první dva sety,“ připomněl Novák, kde jeho tým tlačila v souboji s Ostraváky pověstná bota.

Zdroj: Youtube

Nakonec se Karlovarsko loučilo v rámci extraligy se svými fanoušky vítězstvím, ale bylo hodně vydřené. „V pátém setu už jsme hráli dobře a dotáhli utkání do vítězného konce. Moc děkujeme fanouškům, že nás celý zápas podporovali, a osobně jim toto vítězství věnuji,“ narážel závěrem karlovarský kormidelník na diváckou podporu, která napomohla Karlovarsku k důležitým bodům.

VK ČEZ Karlovarsko – VK Ostrava 3:2 (25:23, 25:22, 20:25, 22:25, 15:8). Rozhodčí: Fink, Velimov. Diváci: 702.

VK ČEZ Karlovarsko: Vašina, Patočka, Rejlek, Wiese, Wilson, Ticháček, Pfeffer (stř. Petrák, Džavoronok, Fišer, Lux, Baláž). Trenér: Jiří Novák.

VK Ostrava: Sedláček, Podlesny, Janků, Marcyniak, Dvořák, Ihnát, Bauman (stř. Šoltys, Štefko, Sobczak). Trenér: Jan Václavík.