Po vyrovnaném průběhu utkání nakonec šťastně vyhráli hosté 4:3 a ujali se tak v sérii vedení 1:0 na zápasy.

Hosté z Plzně vletěli do utkání bleskově a hned v prvním střídání sevřeli domácí v drtivém tlaku, pouze se štěstím zůstal stav duelu nezměněn. V 6. minutě šli domácí do vedení, když přesilovou hru využil dorážkou na brankovišti Vítek.

Na začátku druhé třetiny se po vyhraném vhazování prosadil Reiser a Atlantis měl dvougólový náskok. Hosté přidali na tempu a vyplatilo se. Nejprve ve 20. Minutě využil přesilovou hru Špaček a ve 23. minutě vyrovnal Tománek.

Ve 33. minutě potřetí strhl vedení na stranu domácích Topor. Domácí měli i další šance, které však skvělý Marek v bráně hostů zneškodnil. V 38. minutě hosté využili svoji třetí přesilovou hru, kdy opět potrestali útočný faul Atlantisu. Duel rozhodl v čase 43:09 hostující Novák.

„Byl to pro nás hodně smolný zápas. Hodně hráčů z hostujícího týmu hrálo ještě vloni extraligu, mají kvalitu, přesto jsme měli utkání skvěle rozehrané a měli jsme ho dovézt do vítězného konce. Na konci už to bylo o jedné chybě, kterou jsme nakonec udělali my. Zkusíme sérii vrátit ještě zpátky do Varů, ale bude to těžké. Máme nějaká zranění, uvidíme, jak vůbec poskládáme sestavu" zhodnotil utkání ostrovský Stanislav Kantner.

Atlantis Ostrov – Boytronic Plzeň 3:4 (1:0,1:2,1:2). Branky: 6. Vítek (Horváth, Kantner), 17. Reiser (Topor), 33. Topor (Schmidt, Rakušan – 20. Špaček, 23. Tománek, 38. Tománek, 44. Novák.

(ska)