V prvním poločase to byla přetahovaná. A byť Češky odskočily krátce do tříbrankového vedení 9:6, do přestávky se Rakušanky opět dotáhly na rozdíl gólu. Za patami se pak Češkám soupeřky držely i ve druhé půli, nepustily je z dostřelu, a ve 46. minutě šly dokonce do vedení 19:17. Dotahovat tak rázem musely pro změnu Češky, do konce zbývaly tři minuty hry a domácí hráčky ztrácely na Rakousko dvě branky 22:24. Poslední minuty zápasu ale Češky ovládly. Čtyři branky v řadě z rukou českých kanonýrek znamenaly obrat na konečných 26:24.

„Jsme rádi, že jsme vybojovali vítězství nad takto mimořádně vyspělým soupeřem, který hrál na posledním šampionátu, má velké zkušenosti a na každém postu disponuje velmi kvalitní hráčkou, mimořádně silný mají spojkový post. Museli jsme proto zvolit takovou ofenzivnější variantu obrany. Celý zápas jsme chtěli hráč nátlakově, věděli jsme, že když budeme defenzivní, soupeř využije svoje přednosti. Doslova by nám rozbil bránu. Hráli jsme proto z dobře zabezpečené obrany, chtěli jsme to postavit na protiútocích. Musím pochválit celý náš kolektiv. Apeloval jsem na to, že máme širší tým, můžeme zapojit více hráček a v závěru se ukázalo, že máme víc sil. Velkou morálku a velkou touhu, hráčky se odprezentovaly skvěle, je to úžasné vítězství,“ hodnotil obsáhle zápas trenér Peter Sabadka.

Česká republika – Rakousko W19 26:24.

Sestava a branky české reprezentace: Kržová, Königová, Švihnosová 2, Poláková, Dvořáková 2, Tesařová 1, Stříšková 7, Grabcová 3, Franková J. 1, Smetková 4/3, Desortová 5, Novotná, Hauserová, Šípová 1, Plucarová, Polášková.

Nejvíce branek Rakouska: Reichert 7/1, Marksteiner 7, Failmayer 5/1.