Akce se pořádá tradičně v tělocvičně Střední pedagogické školy v Karlových Varech – Drahovicích, Lidická 40. Vchod do tělocvičny je vlevo zahradou kolem školy, pak do spojovací chodby a vlevo směrem k tělocvičnám.
Divákům, a zejména rodičům, se v rámci oddílových přeborů předvedou moderní gymnastky ve věku od čtyř let, které do oddílu nastoupily v září tohoto roku. Pro všechny diváky je v průběhu programu mezi jednotlivými soutěžními kategoriemi připraveno mnoho závodních i exhibičních sestav starších zkušených moderních gymnastek.
„Přijměte pozvání a přijďte se podívat na krásu moderní gymnastiky v podání zkušených závodnic i podpořit nové malé naděje karlovarské moderní gymnastiky," láká na vánoční exhibici za TJ Slavii Karlovy Vary Jiří Herian.
Oddílové přebory přípravky děvčat, do kterých je nominováno 46 gymnastek v pěti věkových kategoriích, budou pro gymnastky prvním vystoupením před diváky i porotou.
Každá gymnastka zacvičí jednoduchou krátkou sestavu tak, jak se ji stihla za krátký čas od září naučit. Hodnocení proběhne před šestičlennou porotou, jistě pro tentokrát shovívavou.  „Pro všechny vystupující malé gymnastky jsou díky vstřícným sponzorům zajištěny dárečky a pro první tři v kategorii samozřejmě opravdové medaile," podotkl Herian.
Exhibiční a závodní sestavy, které průběžně vyplní prostor celého programu, předvedou s náčiním i bez něj zkušené karlovarské moderní gymnastky Kristina Bernatová, Zuzana Rubášová, Anna Špičková a Klára Tamchynová.
V rámci exhibice se divákům též představí Tereza Paálová, oddílová choreografka a mistryně ČR v moderní gymnastice z roku 2009 v kombinovaném programu žen. Jako host zacvičí své mistrovské sestavy Andrea Kheilová, bývalá úspěšná gymnastka karlovarského oddílu a současná členka seniorské reprezentace ČR.
Touto akcí završuje oddíl moderní gymnastiky zlomový a dnes již možno říci, že i úspěšný, rok 2012. Po změně vedení oddílu se tento rozrostl po úspěšném náboru na 52 gymnastek. Zkušená starší děvčata postoupila z 1. a 2. místa oblastních přeborů na mistrovství ČR a na závěr závodní sezony přivezla z mezinárodních závodů v Hofu stříbrný a bronzový pohár.