„Tyto zápasy ukazují naši sílu,“ upozorňoval polský smečař Varů Lukasz Wiese. „První zápas nám vyhrál Patrik (pozn. red. Patrik Indra), druhý pak celý tým,“ upřesnil zásluhy na vítězství v jednotlivých zápasech.

VK ČEZ Karlovarsko.
Vary si vystřelily pod Ještědem postupový mečbol

V Liberci však nedostalo Karlovarsko nic zadarmo. „Po celý zápas to byl boj o bod za bodem, ale konce setů patřily nám,“ narážel Wiese na dobře zvládnuté koncovky všech tří setů.

Výhry se pozitivně promítly i do atmosféry v kabině. „Ta je po celou sezonu velmi dobrá. Ať vyhrajeme, či prohrajeme, držíme při sobě,“ pochvaloval si polský smečař týmového ducha, který táhne Karlovarsko kupředu.

Již dnes, tedy v pátek 1. dubna, mohou hráči Karlovarska stvrdit postup do semifinále UNIQA extraligy, nejdříve však budou muset proměnit před svými fanoušky v hale míčových sportů od 18.00 hodin postupový mečbol.

VK ČEZ Karlovarsko. Ilustrační foto.
První bod je doma. Šampioni z lázní zahájili cestu za obhajobou výhrou

„Každý zápas s Libercem je hodně těžký. Je to tým, který má kvalitu na semifinále,“ míní Wiese. „My ale máme jasný cíl, postoupit do semifinále před našimi fanoušky,“ přeje si smečař Varů ukončení čtvrtfinálové série v Karlových Varech. A právě na podporu fanoušků budou volejbalisté Karlovarska spoléhat.

„I v této sezoně jsou fanoušci naším sedmým hráčem na palubovce. Při zápasech s Benfikou či Galatasaray vytvořili úžasnou atmosféru a věřím tomu, že bude také v zápasech play-off,“ dodal závěrem Wiese.