To první na palubovce Zlína, kde vyhráli 3:0 na sety,a stejný výsledek si pak připsali i ve druhém víkendovém vystoupení na palubovce Frýdku-Místku, kde pokořili výběr Beskyd. Tím si připsali na konto šest bodů a jako bonus se vyhoupli na volejbalový trůn, a stali se tak novým lídrem základní části.

„Jsme rádi, že jsme tady vyhráli, tady se nevyhrává lehce. Viděli jsme, že všichni soupeři tady před námi prohráli. Vlastně jediný, kdo tady vyhrál, byly Budějovice,“ pochvaloval si cennou výhru na palubovce Beskyd kapitán Karlovarska Lukáš Vašina.

I do utkání předehrávky 21. kola UNIQA extraligy s Black Volley Beskydy nastupovalo Karlovarsko s nálepkou favorita a to také v úvodní sadě potvrdilo, když si rychle vytvořilo tříbodový zisk.

PO TRIUMFU na palubovce Zlína nesměla chybět ani tradiční vítězná fotka, Karlovarsko jich má v letošní sezoně UNIQA extraligy ve svém volejbalovém albu již dvanáct.
Vary řádily ve Zlíně, na účet si připsaly již dvanácté vítězství

Ten pak dokázali domácí smazat a lámat se začal volejbalový chléb v polovině první sady, když Beskydy dokázaly vyrovnat na 15:15. Posléze ale začal řádit na servisu karlovarský nahrávač Keemink, a rázem šly Vary do trháku na 21:15. Koncovka prvního setu pak už byla plně v režii Karlovarska, které vyhrálo 25:16 a šlo do vedení 1:0 na sety.

I ve druhém setu si Karlovarsko v úvodu vytvořilo pohodlný náskok a Beskydy nenašly na soupeře ze západu Čech, dobře hrajícího ve všech herních činnostech, účinnou zbraň. Jediné dramatické momenty tak v druhém setu přineslo pouze několik sporných výroků rozhodčích.

Třetí set se odvíjel podle obdobného scénáře jako ten druhý. Karlovarsko si až do konce udrželo vysokou úroveň a Beskydy ani několikerým střídáním nedokázaly odvrátit prohru 3:0, zatímco karlovarský trenér Jiří Novák tak mohl dát šanci zahrát si i mladíkům ze střídačky.

„Jsme rádi za šest bodů tady z toho dlouhého tripu po České republice. Jsme rádi, že jsme vyhráli ve Zlíně a že jsme vyhráli tady, pro nás důležitých šest bodů do tabulky,“ poukazoval závěrem Vašina. Vary se však na čele tabulky ohřály pouze den, když České Budějovice porazily v dohrávce 17. kola Liberec a poskočily zpět na první místo.

Black Volley Beskydy – VK ČEZ Karlovarsko 0:3 (16:25, 20:25, 17:25). Rozhodčí: Jakub Gall, Jan Kubinec. Bez diváků.

Black Volley Beskydy: Dolgopolov, Mečiar, Široký, Prokůpek, Drozd, Čechmánek, libero Moník (stř. Pospíšil, Krysiak, August).

Karlovarsko: Wilson, Keemink, Vašina, Patočka, Indra, Wiese, libero Pfeffer (stř. Lux, Kočka, Houda, Baláž, Fišer).