V prvním setu drželo Ústí volejbalový krok s Karlovarskem pouze do stavu 14:15. Posléze Vary využily svůj servis a šly do trháku 19:15 a poté dotáhly set do vítězného konce.

To druhý set načalo lépe Ústí, které si vytvořilo tříbodový náskok. Ten mu ale dlouho nevydržel, Karlovarsko se opět mohlo opřít o svůj servis a otočilo vývoj ve svůj prospěch, když nejdříve vedlo 10:7 a následně 19:13.

Domácí sice v závěru zabrali, ale Karlovarsko nepřipustilo žádné komplikace, dotáhlo set do vítězství 25:20 a šlo do vedení 2:0 na sety. Třetí set pak Západočeši načali famózně, když se brzy ujali vedení 6:1. Posléze však Ústí zabralo a dotáhlo se na Vary během třetího dějství na rozdíl jediného bodu, když na ukazateli skóre svítilo 18:19.

Wessel Keemink (vpravo) se velmi rychle zabydlel v Karlovarsku, kde patří k oporám týmu.
VOLEJBAL: Tým mě přivítal s otevřenou náručí, chválí si Keemink

Závěr setu však opět patřil Karlovarákům, kteří opět vsadili na plachtící servis, na který Ústí nedokázalo reagovat, a Vary si tak připsaly na konto nejen cennou výhru, ale také posun na třetí příčku v tabulce základní části.

„Vary hrály to, co potřebovaly, a s minimem chyb,“ zklamaně hodnotil duel trenér Ústí nad Labem Luboš Vašina. Naopak na druhé straně volejbalové barikády panovala spokojenost, když Karlovarsko složilo reparát po překvapivé prohře na palubovce Ostravy. „Perfektní reakce od našich hráčů po překvapivé prohře v Ostravě. Byli jsme agresivní, a i když se nějaká chybička v našem výkonu našla, tak jsem spokojený,“ pochvaloval si úspěch na palubovce Ústí karlovarský trenér Jiří Novák.

A nebylo divu. V nabitém programu, který extraligové týmy absolvují v závěru tohoto roku, je totiž každý bod velmi cenný. „Věděli jsme, že se v Ústí hraje těžko. Ústí hraje tuto sezónu velice dobře se silnými soupeři a dokáže je obírat o body, proto mě těší výhra a tři body,“ culil se spokojeně po utkání nejmladší kapitán extraligy v dresu Karlovarska Lukáš Vašina, který prakticky mohl po utkání slavit hned dvakrát, když navíc porazil svého otce na lavičce Ústí.

„Byli jsme pomalejší a bez energie,“ marně hledal slova po porážce pro změnu kapitán Ústí nad Labem Luboš Bartůněk. Karlovarsko však nečeká žádný odpočinek. Již zítra, tedy v úterý 29. prosince, čeká výběr trenéra Jiřího Nováka reparát s Ostravou, který se odehraje v hale míčových sportů od 18 hodin. Vše pak uzavřou hráči Varů ve středu 30. prosince, kdy se představí opět v domácím prostředí, ve kterém přivítají od 18 hodin brněnský VK.

SK Volejbal Ústí nad Labem – VK ČEZ Karlovarsko 0:3 (19:25, 20:25, 20:25). Rozhodčí: Rychlík, Dušek. Bez diváků.

Ústí nad Labem: Beer, Bartůněk, Lars, Tibitanzl, Pavlovský, Parraguirre, libero Kořínek (stř. Koloušek, Kasan).

Karlovarsko: Vašina, Patočka, Indra, Wiese, Wilson, Keemink, libero Pfeffer (stř. Kočka, Lux).