Poslední prověrku připravenosti na nový ročník ligových soutěží absolvovaly mladší dorostenky Lokomotivy Karlovy Vary o uplynulém víkendu na východě Čech. V Trutnově, kde právě tento víkend bojují karlovarské ženy na Velké ceně Krkonoš, se zúčastnily Turnaje Sportovních center mládeže. V konkurenci družstev USK Praha, Gambrinusu Brno a pořádající trutnovské Kary odehrály tři utkání:

Loko K. Vary – Gambrinus Brno 49:84 (25:33).
Body Loko: Štrubelová 18, Rintová 13, Ondráčková 6, Krčková a Klečková po 4, Ledererová a Paduová po 2.
„Utkání s favoritem turnaje a extraligy jsme nezačali špatně. Gambrinus si stále udržoval mírný náskok, ale nám se dařilo držet krok. V zápase se točily všechny hráčky a ještě ve 29. minutě byl rozdíl ve skóre jen sedm bodů. Pak jsme ale udělali několik zbytečných chyb a soupeř nám utekl,“ komentoval první vystoupení svých svěřenkyň trenér karlovarských dorostenek Ondřej Kádě.

Loko K. Vary – Kara Trutnov 70:73 (32:41).
Body Loko: Rintová 24, Štrubelová 15, Ondráčková 8, Ledererová 7, Krčková a Paduová po 5, Klečková 4, Bečaverová 2.
„Ve vyrovnaném utkání si domácí od začátku udržovali mírný náskok, naše hráčky jako by čekaly, že se soupeř porazí sám, začaly bojovat až v poslední části hry, jenže to už bylo pozdě a soupeř náskok udržel,“ lituje zbytečné prohry Kádě.

Loko K. Vary – USK Praha 71:45 (28:22).
Body Loko: Štrubelová 26, Rintová 12, Ondráčková 11, Ledererová, Bečaverová a Paduová po 6, Klečková 4.
Konečně radost, i když: „Utkání s nejslabším celkem turnaje jsme začali dobře, ale s postupem času jsme opět polevili, čehož soupeř využil a stáhl do poločasu na rozdíl šesti bodů. Až ve třetí čtvrtině jsme začali předvádět to, co jsme chtěli, tedy dobrou obranu s rychlým protiútokem, a utkání rozhodli,“ uvedl konečně spokojený Ondřej Kádě.

Už tento víkend čeká karlovarské mladší dorostenky ostrý start v první ze dvou soutěží, které hrají. Ve dvojzápase Českomoravské ligy mladších dorostenek přivítají dnes ve 14.00 Aritmu Praha a zítra v 8.30 SŠB Pardubice.

Příští víkend hrají karlovarská děvčata rovněž doma v Tuhnicích, pro změnu ale Ligu mladších dorostenek. V sobotu 29. září od 19.00 s USK Praha a v neděli od 13.00 s Benešovem.