Desetiletý Vojta z Liberce prodělal v prvním měsíci života infekční onemocnění mozku, v jehož důsledku se u něj rozvinulo těžké kombinované postižení. Vojta je zcela odkázán na pomoc druhých, a to od zajištění základních životních potřeb až po podporu dalšího psychomotorického vývoje. Péče o něj i o zajištění speciálních kompenzačních pomůcek jsou pro rodiče finančně velice nákladné.

Rodiče Vojty usilují pro svého syna o zabezpečení intenzivního rehabilitačního cvičení, které má pozitivní vliv nejen na jeho psychický stav, ale i na rozvoj jeho kognitivních dovedností.

Rodina se snaží získat finanční prostředky na tyto rehabilitace vlastními silami, protože rehabilitační program Therasuit, který Vojta úspěšně navštěvuje, není hrazen zdravotní pojišťovnou a jeho náklady činí 38,5 tisíc Kč za čtyři týdny.

Pomoci můžete i vy, příznivci volejbalu. Dobrovolný finanční příspěvek můžete předat hosteskám či vložit do kasičky „sbírka pro Vojtu" umístěné u vchodu do haly.

Přispět lze také zakoupením obrázků, které do sbírky věnovaly děti z občanského sdružení Carpe Art. Prodejní výstavku obrázků najdete opět u vchodu.

Do lázní zamíří Příbram, tým, který se nevzdává

Jakkoli byla volejbalová Příbram před sezonou podceňovaná, v závěrečné čtvrtině základní fáze extraligy drží v tabulce lichotivou pátou příčku. Dosavadních devět výher získala zejména sebedůvěrou a bojovností. „Je to nebezpečný mančaft, táhnou ho zkušení hráči, navíc posílili o finského nahrávače, který toho má taky hodně za sebou," varuje před čtvrtečním duelem Karlovarsko versus Příbram domácí trenér Petr Brom.

První vzájemný duel v sezoně volejbalistům Karlovarska vyšel, v bouřlivé atmosféře příbramské haly získali tři body za výhru ve čtyřech setech. V novém kalendářním roce nasbíral celek Příbrami deset bodů z patnácti možných a oba zápasy na hřišti soupeře vyhrál hladce 3:0.

„Pokud Příbram dostane příležitost, umí zahrát i venku," potvrdil trenér Brom. „Je to bojovný tým, který se nevzdává. Bude důležité držet ho pod tlakem a snažit se nepouštět ho do koncovek."

Tým Příbrami těží na hřišti z kvalitního příjmu. Před play off bojuje o páté místo v konečné tabulce. Není vyloučeno, že se potká s Karlovarskem brzy znovu, v extraligovém čtvrtfinále.

„Jsou opravdu nepříjemní, můžou tvořit z relativně dobré přihrávky, kterou drží hlavně Böhm a Juračka," připomněl kouč Brom další přednosti soupeře. Hala míčových sportů v Karlových Varech hostí utkání 18. kola nejvyšší soutěže netradičně ve čtvrtek od 18 hodin.