Jednu část sezony českého volejbalu uzavřel domácí pohár. Jak hodnotíte celou akci a účast VK ČEZ Karlovarsko?
Myslím, že pohár se povedl. Final Four bylo fajn, dobře zorganizované a v Plzni přišlo dost lidí. Co se týká hry, tak Ostrava si titul zaslouží, opět se připravili nejlépe. My jsme semifinále s Libercem výborně začali, mohli jsme vést 2:0, ale bohužel se potvrdilo, že jsme nové družstvo a neumíme se ještě vyvarovat výpadků. Na druhou stranu je úspěch, že jsme ve Final Four vůbec byli.

V semifinále jste byli blízko k vítězství a ve finále proti Ostravě byste byli favoritem. Nakolik by pohárový titul mohl změnit náladu v týmu před vrcholnou částí sezony, kterou je play-off extraligy?
Mohli jsme s Libercem vyhrát, ale zápas jsme nezvládli. Udělali jsme na můj vkus spoustu nevynucených chyb a trvalo hrozně dlouho, než se družstvo po prohraném druhém setu vrátilo zpátky do hry. Nevím, jestli bychom byli s Ostravou favoritem, Ostrava je známá tím, že se na ty nejdůležitější zápasy umí připravit. Svědčí o tom jejich výsledky.

Třetí místo v extraligové tabulce považujete za odpovídající umístění?
Ne, čekal bych před námi ještě Zlín a Ostravu, jsou to silná družstva. Liberec je jasný, je to mega favorit celé ligy, s takovýmto skóre by měl projít k titulu bez zaváhání. Myslím, že od nich všichni očekáváme, že letos zvednou nad hlavu pohár. Přál bych jim to, už na to čekají dlouho. Budějovice jsou v závěsu, nechtějí si nechat titul vzít. Velmi pozitivně překvapila letos ČZU, hrají velmi dobře a vedení klubu se zřejmě vyplatil tah se zahraničním trenérem. Podobně Odolena Voda, opět patří mezi nebezpečná družstva. My bychom chtěli semifinále a tam se pak uvidí.

Ze začátku sezony jste mohli soupeře překvapovat, ale to jde čím dál míň. V čem spatřujete největší potíž, že vás protivníci stále lépe znají?
Přesně tak. Už nás znají, umí se připravit, dobře znají i naše slabiny. Teď už je to o skutečné kvalitě. My ji máme také, ale je třeba si uvědomit, že ta dvě nejlepší družstva jsou výš. Můžete vyhrát jeden zápas, ale čtyři v sérii play-off už bude těžší. To je v každém sportu stejné. My půjdeme krok za krokem a rozhodně nic nedáme zadarmo.

V čem spočívá hlavní síla karlovarského týmu?
Zkušenost na bloku, kvalitní středoví hráči, touha uspět. Navíc trenér má spoustu zkušeností s play-off, to bude také velmi důležité. Play-off je úplně jiná soutěž než základní část.

Vypadá to, že cizinecká legie, jak je váš tým často označován v médiích, si dobře rozumí…
Myslím, že není žádný problém a vše šlape tak, jak má. Samozřejmě se doopravdy uvidí až teď, kdy začíná o něco jít.

Blíží se konec základní fáze extraligy, z jaké pozice chce Karlovarsko útočit? Má nějakého soupeře, kterého si přeje, nebo naopak existuje někdo, kdo ho dokáže rozhodit?
To je spíš otázka na trenéra. Obecně si myslím, že není dobré moc spekulovat. To se může nevyplatit. Ale opakuji, strategie a příprava celého play-off je na trenérovi.

Volejbalové play-off bude na Karlovarsku poprvé, přemýšlíte i o změně haly?
Do té doby je ještě daleko. Naše malá hala má super atmosféru a soupeřům tam nebude lehko. V play-off to doufám zaplníme komplet. Lidé jsou na Karlovarsku skvělí. Jak ve Varech, tak i ze Sokolova, jezdí k nám spousta sokolovských fanoušků. Odehráli jsme v Sokolově i jeden zápas a bylo tam úplně plno. Město Karlovy Vary i Karlovarský kraj nás podporují, proto se jak v seniorech, tak v mládeži budeme snažit dojít co nejdále. Áčko do extraligového play-off a junioři se pokusí vyhrát juniorskou první ligu a získat extraligu. Uvidíme, jak to dopadne.