A není se čemu divit. Jeho tým nezvládl první dva sety druhého zápasu. „Úvod zápasu jsme doslova prospali. Ti hráči, co měli v prvním zápase strach a makali, tak si už mysleli, že postoupili po prvním vítězství. nehráli jsme s pokorou a ztrátu dvou setů už jsme nedohnali,“ kroutil Novák nevěřícně hlavou nad výkony některých hráčů.

Přitom první utkání bylo v režii karlovarského celku. „Hráli jsme zodpovědně a dobře pracovali, i když to nebylo tak jednoduché, jak se možná zdá,“ přidal.

Přečtěte si také: Ředitel Národního Domu už do hotelu nesmí 

Ztrátu dvou setů dokázali Karlovaráci stáhnout a šlo se do tiebreaku, neboli zkrácené sady. Stačilo uhrát jeden nebo dva míče a i druhé utkání by bylo v moci Karlovarska. „Výborně jsme ho začali a vedli o pět balonů. Následně dostaneme dvě esa s rolovaného servisu a je to. Tak jak už jsme říkal, ti hráči, kteří byli v prvním zápase tahouny, tak ve druhém byli neviditelní. Bohužel nejsme tým individualit, aby to vzal jeden hráč na sebe a rozhodl. Prostě musíme hrát kompletně jako tým, a to se nám ve druhém klání nepovedlo,“ popsal Novák rozhodující momenty v několika větách. Přitom po novém roce Karlovarsko šlapalo jako hodinky.

Poráželo na koho si ukázalo. Dokráčelo až do finále národního poháru, kde ale přišla porážka od Kladna. Od té doby by se dala popsat forma volejbalistů jako noc a den.

Přečtěte si také: FOTO: Dobrý víkend, dvě vysoká vítězství

„Takto bych to neřekl. Po finále poháru bylo jasné, že budeme druzí a tak jsme dali více prostoru hráčům širšího kádru. Proto možná vypadají naše výsledky kolísavě,“ vysvětlil trenér Karlovarska.

Další dvě utkání odehraje Karlovarsko ve středu a ve čtvrtek v Ostravě. Jisté je, že se bude hrát i páté utkání, které bude na programu v sobotu 25. března v Karlových Varech. Začátek bude v netradičním čase, a to v 19:10 hodin. „Do Ostravy pojedeme s tím, že nám nestačí vyhrát jedno utkání. Musíme vyhrát oba zápasy. Na domácí možná dolehne trochu jejich prostředí, ale my musíme mít jasný úkol. Prostě je roztrhat. Nic jiného není jednoduše možné,“ dodal.