„Dohodli jsme se se Zlínem a zápas se odložil. Chtěli jsme se plně soustředit na Final four Českého poháru, které se hraje v úterý v Plzni," říká na úvod kouč Brom.

V mnoha soutěžích jsou pohárová utkání brána jako taková „druhá liga:" Ve volejbale to ale neplatí. „Naším cílem je uspět a probojovat se do finále," přidává Brom.

Jenomže do cesty VK ČEZ se postavil asi nejlepší tým současnosti českého volejbalu. „Kostra Dukly Liberec hraje pohromadě již několik let. Každý rok jsou doplněni o nějakého hráče, ale jak jsem říkal, hrají spolu již dlouho. To je jejich silná stránka. Další je pak vyrovnanost týmu. Mají velice silnou lavičku, a když to někomu na hřišti nejde, tak ho bez problému nahradí. Všechny posty mají velice kvalitně zdvojené," pokračuje kormidelník karlovarského celku.

Letošní statistiky hovoří ve prospěch Dukly. Karlovarsko se s libereckým protivníkem potkalo několikrát v přípravě a dvakrát v extralize. Pokaždé pak borci z lázeňské metropole odešli z palubovky poraženi. „Jednou se nám to už povést musí. Všechna utkání, která jsme s nimi hráli, skončila až v pátém setu a rozhodovaly maličkosti, třeba to teď vyjde," dodává Brom.