„Jsme moc rádi že se opět rozjede extraliga, pauza už byla dlouhá pro všechny,“ naráží manažer Karlovarska Ondřej Hudeček na dlouhou vynucenou pauzu kvůli nouzovému stavu, který byl vyhlášen kvůli pandemii koronaviru, a posléze tak byly volejbalové soutěže pozastaveny.

„Nejhorší byla ta nejistota, kdy se všechno znovu spustí,“ přiznává. Vše ale dobře dopadlo. Český volejbalový svaz dostal výjimku od Ministerstva zdravotnictví, ale povinné jsou testy na covid--19, které musí týmy podstupovat dvakrát týdně, a k tomu budou muset dodržovat přísná hygienická opatření.

Po příchodu do karlovarské Slavie se zařadil dvaadvacetiletý záložník Rostislav Vokáč mezi tahouny výběru z lázeňského města. I on přispěl velkým dílem k návratu Slavie do třetiligové soutěže, kde opět patří k základním kamenům jedenáctky slávistického tr
ČFL: Jestli chceme být úspěšní, je třeba trochu makat, dobře ví Rostislav Vokáč

„Bude to náročné organizačně i finančně,“ vypočítává. „Spoustu věcí jsme si připravovali dopředu, na některé změny bylo třeba rychle reagovat. Momentálně je vše připravené tak, abychom mohli znovu spustit extraligu,“ přibližuje Hudeček dění v klubu. Již tuto sobotu, tedy 14. listopadu, se opět rozjede na plné obrátky UNIQA extraliga mužů. Karlovarsko se představí v hale míčových sportů v rámci 10. kola od 18 hodin v souboji s Black Volley Beskydy. Tento duel, stejně jako ostatní v rámci extraligy, se odehraje bez přítomnosti diváků.

„Pro fanoušky bude k dispozici živý přenos, budeme mít v hale tři kamery a moderátora. Dále budeme mít i videoreportáž z celého zápasu. Doufáme, že se nám podaří co nejvíce přiblížit lidem dění na palubovce a přinést jim trochu zábavy do této složité doby,“ dodává závěrem manažer Varů.