Na pořadu tam byl Siberian Husky víkend 2019, který tradičně pořádal Siberian Husky klub a Klub českého horského psa.

„Vše odstartovalo v sobotní den klubovou výstavou, které se zúčastnilo i přes nepřízeň počasí třicet vystavovatelů, a určitě se bylo na co dívat,“ poukazoval spokojeně hlavní organizátor Petr Gurega. Poté přišel na pořad desetikilometrový dogtrekk, tedy orientační pochod se psem.

„To už se umoudřilo i počasí a až na kratší deštík panovaly zejména pro pejsky ideální podmínky. Byla jen škoda, že právě počasí některé závodníky odradilo, ale nakonec vzhledem k lepšícímu se počasí se přihlásili dodatečně místní, a tak se dogtrekku zúčastnilo celkem 73 závodníků,“ chválil si nabitou startovní listinu Gurega.

To nedělní den patřil závodu na 5.300 metrů. Závodníci se tak představili hned v několika kategoriích, canicrossu, koloběžce, kole či kárách.

„Závod byl perfektní, počasí bylo nádherné. Vytknout se dá pouze, že po sobotním dešti byly na trase kaluže, ale to nikomu nevadilo. Je jen škoda, že nevyzpytatelné počasí odradilo více diváků,“ litoval nad malou účastí široké veřejnosti organizátor. Po skončení přišlo na pořad slavnostní vyhlášení, které udělalo tečku za šestým pokračováním.

„Vše klaplo, tak jak mělo. Poděkování patří všem, co se podíleli na organizaci, a také starostce obce Hory Lucii Hostašové a mysliveckému sdružení za jejich vstřícnost,“ dodal závěrem Gugera.

Ilustrační foto.
„Výhra byla zasloužená,“ chválil si Ivan Filip