Oproti utkání s plzeňskými Patriots z dubna bylo od první minuty jasné, že co se divácké návštěvy týče, bude slabší než v prvním případě. Zápas samotný však pro karlovarský tým začal velmi podobně jako už zmiňované západočeské derby. Jakub Choura se postaral 66yardovým během o druhý touchdown svého týmu v sezoně. Je tak jediným hráčem, kterému se podařilo za Karlovy Vary skórovat ze hry. Následné potvrzení však nevyšlo, a Warriors si tak připsali na konto šest bodů.

Druhá čtvrtina přinesla velký tlak Warriors, kterým k druhému touchdownu chyběly centimetry. Nejprve se míč snesl na ruce Václava Blahouta, o kterého se postaral obránce, a o půlminutu později vyšlápl quarterback Jakub Čajan při svém běhu k postranní čáře o dva centimetry mimo hřiště. „Rozhodčí mi ukazoval, že to byly tak dva tři centimetry. Mohlo to značně změnit další průběh," litoval po utkání právě hráč s číslem dvacet na dresu.

Do poločasové přestávky stihli touchdown položit i hosté. Během se prosadil Petr Křesťan, který si následně svůj úspěch ještě osladil dvoubodovou konverzí. O přestávce tak bylo na tabuli skóre 6:8. Po pauze však přišli na hřiště jiní Válečníci. Jako by už svou bitvu prohráli a byli s tím smířeni. Ve třetí čtvrtině se prosadil Vobořil, v závěrečné části ještě znovu Křesťan a Miegl. Hosté každý touchdown potvrzovali dvoubodovou konverzí, která se jim nevyvedla v jediném případě, a to v tom úplně posledním.

Nutno podotknout, že Válečníci předvedli v prvním poločase skvělý výkon, se soupeřem drželi krok, a kdyby při větší dávce štěstí v jednom či druhém případě vyšel útok na druhý touchdown, mohl hlásat titulek tohoto článku diametrálně jiné poselství. Vyzdvihnout se musí výkon několika domácích hráčů včetně Jakuba Choury, Jakuba Maříka, který předvedl několik parádních skládek a na hřišti strávil i přes obrovskou únavu velkou část zápasu, a také Jakuba Čajana, jehož práce na místě quarterbacka byla v sobotním utkání, až na jednu výjimku z druhého poločasu, velmi dobrá.

„Uznání si zaslouží celý tým, za týden máme další zápas, vydáme ze sebe znovu všechno a hlavně si musíme trochu zchladit hlavy. Několik přestupků proti pravidlům dnes bylo nadmíru zbytečných," dodal po utkání Jakub Čajan.                                                                                                                                                      (vko)