Prvenství ve skupině chutná sladce nejen pro premiérovou příchuť, ale zejména pro výhodu domácího hřiště pro play-off. Hrálo se opravdu o hodně a hnacím motorem pro karlovarské Warriors byla touha se letos ještě společně minimálně jednou sejít v domácích podmínkách s našimi skvělými fanoušky. To vše se nakonec povedlo. Warriors vyhráli ve Znojmě a play-off budou hrát v domácím prostředí.

Průběh zápasu byl opravdu těžký. Teplé počasí, skvělý soupeř jak takticky, tak fyzicky a v závěru jsme měli více sportovního štěstí, které se v zápase u nás naklonilo na stranu Knights. Abychom mohli myslet na prvenství v divizní tabulce, bylo potřeba vyhrát o nejméně 8 bodů.

Na body pustá a suchá podívaná panovala celou první čtvrtinu, kdy se ani jednomu z týmů nepodařilo najít si cestu ke skórování. Respektive to byla natolik vyrovnaná hra, že oba týmy nedopustily nejmenší chybičku. V druhé čtvrtině už se ale necelé tři stovky fanoušků v Banticích dočkaly a větší radost měli domácí, když QB Martin Vrba našel rukavice svého receivera Tomáše Volfa a ten se ziskem 18 yardů postaral o stav 6:0.

Potvrzení kopem šlo mimo. Na nepříznivý vývoj ale dokázali Warriors odpovědět. Povedeným během jsme se dostali až na vzdálenost jediného yardu a z toho neměl QB Mařík, podpořený útočnou lajnou, problém korigovat na 6:6, když se kopačka Jakuba Choury výjimečně mýlila a míč neměl dostatečnou výšku.

Do poloviny znojemský tým zachytil interception, ale obrana další bodový projev nepovolila a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu. Třetí čtvrtina se vyvíjela obdobně jako ta první, kdy se výborně hrající obrany praly o svou dominanci a hrály opravdu výtečně. Útoky obou týmů se tak neprosazovaly.
Vyčerpávající letní počasí tak nechalo rozhodnout až v samotném závěru. Interception zachytila obrana Knights, a nastoupil tak útok.

„V ten moment jsme trnuli hrůzou a veškeré naše naděje už spočívaly v obraně, která se téměř vysněným zázrakem postarala o fumble, který zalehla. Dvě minuty před koncem se náš útok ještě dostal na hřiště a zasadil ránu," popisuje poslední minuty Václav Blahoud.

Pass na running backa Kollarika, který pochytá vše, co se dostane do vzduchu, z ruky QB Maříka byl kompletní až v endzone. Stav 6:12 znamenal jediné. Hrající trenér Jakub Čajan postavil útočnou formaci před největší výzvu v její krátké historii a zvolil v premiéře potřebné potvrzení za dva body, které bylo pro myšlenky na domácí play-off nezbytné.

Risk se vyplatil a skvělá práce offensive line připravila volnou trasu až do endzone, kterou Mařík vyčíhal a rozhodl na 6:14. Dominantní obrany obou týmů ukázaly, že patří k těm nejlepším, a v závěru se štěstěna přiklonila na karlovarskou stranu.

Už v sobotu 13. června od 11 hodin zve klub Warriors všechny fanoušky na mládežnický turnaj Flagového mistrovství U15, který se poprvé podívá i do Karlových Varů. Cestě do vysněného play-off v domácích podmínkách a festivalové náladě 5. července ještě předchází nutná výhra v Teplicích.

Karlovarským soupeřem v play-off by měl být jeden z dvojice Šumperk Dietos nebo Vysočina Gladiators. Vyšší šance má nyní právě tým z Vysočiny, který čeká papírově lehčí soupeř a má náskok v rozdílu vzájemných zápasů.

Znojmo Knights – Karlovy Vary Warriors 6:14 (0:0, 6:6, 0:0, 0:8). Diváci: 260. Rozhodčí: Rybář (R), Pásek (U), Nesládek (HL), Dvořáček (LJ). Body, 2. čtvrtina: Znojmo Knights TD – 6:0 – Tomáš Volf, Karlovy Vary Warriors TD – 6:6 – Jakub Mařík. Body, 4. čtvrtina: Karlovy Vary Warriors TD – 6:14 – Petr Kollarik, 10y pass od Jakub Mařík (Jakub Mařík 2pt run); 2:00.                                                                                                              (warrios)