Závod, který spadá do Xterra Czech Tour 2012, se opět bude moci pochlubit startovní listinou. Na startu se totiž objeví Jan Kubíček či jeho největší soupeř Karel Zadák. Z žen přijala pozvání mistryně světa a Evropy v zimním triatlonu Helena Erbenová. Letos však budou muset organizátoři oželet účast Martina Krňávka.

I přesto se triatlonoví příznivci mají opravdu na co těšit. Bojovat se bude rovnou ve třech závodech, a to MČR Xterra 2012, Xterra Koruna Pralines Ostrov Easy a Xterra Koruna Pralines Ostrov Kids. Triatlonovou sobotu načnou jako první v Zámeckém parku v Ostrově ti nejmenší, pro které je připraven dětský duatlon. Start je na programu v 9.00 a soutěžit se bude celkem v pěti věkových kategoriích.
Kdo nemá kolo, nevadí, pro dětské závodníky od osmi let je připravená půjčovna dětských kol zdarma. Kapacita je omezená na třicet kol, proto je nutná registrace předem na www.mproduction.cz.

„Pro děti máme navíc připraveny ukázky poskytování první pomoci, o které se ve stanu první pomoci postará Záchranný kruh. Dále bude přistaven stan prevence se zaměřením na rizika sportu. Dále pak bude k dispozici skákací hrad a připraveny budou i další soutěže, hry, hádanky, kvízy či testy pro celou rodinu," vysvětlovala za pořádající agenturu Müller Production Lucie Švarcová.

Pak na pořad přijde start na Velkém Rybníce. V 10.30 hodin totiž odstartuje mistrovství České republiky dorostu, pro který je připravena trasa o objemech 400 metrů plavání, 14 kilometrů na MTB kole a 5 kilometrů běh. Stejnou trasu pak budou zdolávat i hobbíci a také štafety.

„Přihlásit se mohou opravdu všichni. Tímto bych chtěla případné zájemce pozvat na závod, aby mohli poměřit své síly s ostatními. To se týká i závodu štafet, jež jsou složeny ze tří závodníků, kteří mají rozdělené plavání, kolo a běh," láká na start závodu Švarcová.

Následovat bude triatlonový zlatý hřeb. V 11.00 hodin bude na programu závod Českého poháru na tratích 1 200 metrů plavání, 32 kilometrů na kole v místy až velmi náročném terénu a poslední částí je desetikilometrový běh v Zámeckém parku. „Plavání se odehraje na Velkém Rybníce asi šest km od centra Ostrova, zbytek závodu bude pak možno sledovat přímo na Starém náměstí v Ostrově," vysvětluje Švarcová.

Do všech závodů je možné se přihlásit buď předem na internetu na www.mproduction.cz nebo www.czechtriseries.cz, anebo na Starém náměstí v pátek od 18.00 do 19.30 hodin nebo také v sobotu od 8.00 do 9.30 hodin. Od 18.00 hodin pak zahraje na závěr triatlonové akce na Starém náměstí v Ostrově všem návštěvníkům kapela Medvěd 009. Vstup je samozřejmě zdarma.

Xterra Ostrov 2012

Sobota, 16. června
Kategorie: Mistrovství ČR v terénním triatlonu (plavání 1200 m, MTB 32 km, běh 10 km); Hobby závod jednotlivců a štafet – Easy (400 m, MTB 14 km, běh 5 km); Duatlon pro žákovské kategorie Kids.
Prezentace: Ostrov, Staré náměstí, pátek 15. června, 18.00 – 19.30 (pro všechny), sobota 16. června: 8.00 – 9.30, MČR, Easy; 7.30 – 8.30, Kids.
Doprovodný program, Ostrov, Staré náměstí: 10.00 – 15.00 skákací hrad pro děti, Záchranný kruh (stan prevence se zaměřením na rizika sportu), soutěže, hry, hádanky, kvízy a testy pro celou rodinu, stan první pomoci.

Xterra program
9.00 – start Xterra Koruna Pralines Ostrov – Kids (duatlon pro žákovské kategorie, Ostrov, Zámecký park)
10.30 – start Xterra Koruna Pralines Ostrov – Easy (hobby závod, štafety, Velký Rybník)
10.30 – slavnostní vyhlášení vítězů kategorie Kids
11.00 – start Xterra Ostrov, MČR (Mistrovství ČR, Velký Rybník)
14.30 – slavnostní vyhlášení vítězů (MČR, Easy)
18.00 – koncert Medvěd 009