Tradiční zahajovačky se odehrály na ´domácí půdě´ karlovarského klubu, v areálu Jahodová louka na Božím Daru. Při zahajovacím závodu běžecké lyžařské sezony se sešlo na startu úctyhodných 103 závodníků. „Sněhová nadílka umožnila prověřit závodníky na všech tratích v areálu. Závodu se zúčastnili především slovaňáci, zato v hojném počtu, dále pak závodníci z Aše, Plzně a Vysoké Pece,“ poukazovala za organizátory Kateřina Ondrová.

Celkem se bojovalo o cenné vavříny ve čtrnácti věkových kategoriích, od předžáků až po ostřílené juniory a muže, kdy závodníci postupně zdolávali tratě v délce od 0,5 km až po deset kilometrů. „Zahajovačky byly takovou generálkou před krajskými závody Štít Krušných hor, které se uskuteční již tento víkend 6. a 7. ledna na Jahodové louce,“ přidala závěrem Ondrová.

Tradiční zahajovačky se  odehrály na ´domácí půdě´ karlovarského klubu, v areálu Jahodová louka na Božím Daru. Při zahajovacím závodu běžecké lyžařské sezony se  sešlo na startu úctyhodných 103 závodníků.Zdroj: Kateřina Machová

Výsledky, zahajovačky

Předžákyně (0,5 km): 1. Lucie Mišeková (Senohraby); předžáci (0,5 km): 1. Max Klein (LK Slovan); nejmladší žákyně (0.8 km): 1. Alžběta Cyprisová (LK Slovan); nejmladší žáci (0,8 km): 1. Aleš Vaněček (TJ Radon); mladší žákyně (2 km): 1. Tereza Kolovratová (LK Slovan), mladší žáci (2 km): 1. Michal Krul (LK Slovan); starší žákyně (2 km): 1. Adéla Kolovratová (LK Slovan), starší žáci (2 km): 1. Matyáš Bauer (LK Slovan); mladší dorostenky (4 km): 1. Lucie Kleinová (LK Slovan); mladší dorostenci (5 km): 1. Václav Bešta (LK Slovan); starší dorostenky (5 km): 1. Barbora Žampachová (LK Slovan); ženy a juniorky (5 km): 1. Klára Saurová (LK Jasan Aš); starší dorostenci (7 km): 1. Adam Picura (LK Slovan); muži a junioři (10 km): 1. Jakub Walchetseder (LK Slovan).

Tradiční zahajovačky se  odehrály na ´domácí půdě´ karlovarského klubu, v areálu Jahodová louka na Božím Daru. Při zahajovacím závodu běžecké lyžařské sezony se  sešlo na startu úctyhodných 103 závodníků.Zdroj: Kateřina Machová


Boží Dar bude hostit o víkendu Štít Krušných hor

Víkend plný bílé stopy. Ten je nachystán v rámci dvoudenních závodů v běhu na lyžích pod názvem Štít Krušných hor a pořádá ho v lyžařském areálu Jahodová louka na Božím Daru LK Slovan Karlovy Vary, a to pod taktovkou ředitelky závodu Kateřiny Ondrové.

Jak v sobotu 6. ledna, tak i v neděli 7. ledna se bude bojovat o vítězné poháry celkem v šestnácti věkových kategoriích. Přichystány pak budou pro závodníky trasy od 0,2 km až po 10 km.

V sobotu bude start první kategorie ve 13.00 hodin, kdy se pojede volnou technikou. V neděli je pak start naplánován na 10.00 hodin, kdy se poběží závod klasicky pod názvem Memoriál Jaroslava Mašaty.

Ilustrační foto
FOTBAL: Ostrovský zimní turnaj v novém kabátě