„Mám ohromnou radost," usmíval se po utkání trenér David Zdeněk a hned začal hodnotit nedělní podvečerní duel s Trutnovem: „Po většinu utkání jsme byli jasně lepší a měli jsme mnohem větší nasazení. Náš výkon jde hodně nahoru a bylo vidět, že se v posledních zápasech zlepšujeme." Lokomotiva vstoupila do zápasu výborně. Postupně si vytvořila náskok v podobě vedení 15:2. Do konce první čtvrtiny ale o tento náskok přišla. „Ono to je hodně zrádné. Mnohokrát se stalo, že takovouto výhodu tým nevyužil a zápas nakonec prohrál. Já jsem rád, že jsme poté, co Kara dotahovala, nepropadli a nenechali jít soupeře do většího vedení. Pro mě je důležitější finálový stav a ten nám přinesl vítězství," pokračoval Zdeněk.

Zápas byl následně vyrovnaný, ale v poslední čtvrtině se dostaly Karlovy Vary do trháku. „Zvedla se hra našich křídel. Především Matea Tavič předvedla to, co od ní očekáváme. Dvacet bodů je velice dobrý přínos pro celý tým. Když se podívám na její předchozí výkony, tak mi připadala velice svázaná a působila řekněme nervózně. To z ní teď spadlo," popsal kouč Zdeněk výkon nejlepší hráčky utkání. Dvacetibodových střelkyň Lokomotiva moc nemá. „To je sice pravda, ale my především sázíme na kolektivní výkon. Pro mě je důležitější, jak působíme na vlastní polovině a jak se pak hráčky podporují v útoku. V každém utkání se bodově může prosadit kterákoliv z hráček," dodal kormidelník Lokomotivy.

Karlovy Vary – Trutnov 74:66 (19:17, 32:32, 49:48). Nejvíce bodů: Tavičová 20, Magerčiaková 12, Vrančičová a Eisnerová po 10 – Russellová 16, Johnsonová 13, Pazderová 10.