„Spokojenost ano, ale žádné uspokojení, liga se teprve rozjíždí a všechno máme pořád před sebou,“ krotí vítěznou euforii Daniel Pffefer. I on však ví, že dobrý vstup do nového ročníku je hodně důležitý, navíc posílí pozitivně sebevědomí hráčů. „Dobrý začátek vždy tým trochu uklidní a dodá týmovou pohodu,“ vypočítával Pffefer, ale hned připojil: „Ale v naší hře je pořád spousta rezerv, takže pro nějaké to velké nadšení není prostor.“

Naposledy Karlovarsko vyrabovalo ústeckou Slunetu, kde porazilo 3:0 na sety tamní SVK. „Rozhodující bylo, že jsme přistoupili k utkání zodpovědně a s pokorou. Během utkání jsme byli dostatečně agresivní a důslední, takto však musíme přistupovat ke každému utkání,“ dobře ví karlovarské libero.

Karlovarsko prošlo během přestávky volejbalovou přestavbou, kdy zamířily do města minerálních pramenů nové tváře v čele s Lukášem Ticháčkem, Marcelem Luxem či Kanaďanem Marcem Wilsonem.

„Důležité bylo, že všichni noví kluci skvěle zapadli do týmu a parta je velmi dobrá. Myslím si, že všichni jen potvrzují, že byli správnou volbou našeho vedení,“ pochvaloval si posily v trikotu Karlovarska Pffefer.

V sobotu 19. října čeká Karlovarsko v rámci UNIQA extraligy druhé domácí vystoupení, ve kterém přivítají v hale míčových sportů od 18 hodin Lvy Praha.

„Pražský tým zatím potvrzuje své předsezónní ambice, proto musíme k zápasu přistoupit stejným způsobem jako tomu bylo v Ústí, jelikož moc dobře víme, že Lvi jsou hodně nebezpeční,“ varoval Pffefer.

Povolený doping dodají karlovarským volejbalistům fanoušci, když na jejich podporu budou opět hráči Karlovarska hodně spoléhat. „Naši fanoušci jsou věrní a my jsme za to rádi. Jsme hodně vděčni za jejich celoroční podporu a doufám, že se mohou těšit na bojovný a kvalitní volejbal z naší strany,“ dodal závěrem karlovarský Pepe.