Tělové zábaly jsou vynikajícím doplňkem při péči o pokožku. A pokud se při nich používají přírodní bahna, jde o velmi pohodovou proceduru. Nejvíce oblíbená jsou v poslední době pro svůj pozitivní efekt ajurvédská bahna, která se vyvíjejí dle poznatků tohoto nejstaršího celistvého lékařského systému o zásadách zdravého způsobu života.

Ke správné meditaci stačí pár minut. Důležitá je pravidelnost.
Jaké jsou tři kroky ke správné meditaci

„Ajurvédská přírodní bahna se často kombinují s dalšími látkami a esencemi a mají díky tomu blahodárný účinek na náš organismus. Napomáhají odstranit lokálně uložený tuk a tvarovat postavu na kritických místech, v nichž dochází k hromadění tuku. Při pravidelném používání dokáží redukovat estetické nedostatky způsobené celulitidou a přispívají ke zvýšení pružnosti tkání. Podporují také cévní struktury a jejich působení tak ocení všichni, kdo trpí nepříjemným pocitem „těžkých nohou“ a otoků,“ říká Martin Pařízek, ředitel relaxačních center Wellness Horal a L-Spa v Resortu Valachy Velké Karlovice. Ta nabízejí různé druhy saun, saunové rituály, exotické masáže a relaxační procedury a beauty ošetření.

„V saunovém světě našeho relaxačního centra Wellness Horal máme na procedury využívající ajurvédská přírodní bahna vyčleněnou místnost s vyhřátými lavicemi a sprchou. Bahno si sami nanesete přímo na tělo v malém množství a necháte ho 30 minut působit. Na podporu jeho účinků je do místnosti v pravidelných intervalech vháněna pára. Po 30 minutách se automaticky spustí jemná sprška, s jejíž pomocí si bahno před odchodem z místnosti smyjete z těla,“ popisuje ideální průběh procedury odborník.

Konflikt mezi blízkými neznamená, že vztah nefunguje.
Jak zvládnout konflikt: je nutné myslet na několik hlavních zásad

Efekt přírodních bahen podporují doplňující látky a esence:

  • Mořské řasy a soli posilují drenážní a detoxikační účinek.
  • Rostlinné extrakty s vysokým obsahem kofeinu jako máta, káva, guarana a čaj mají vynikající elastické a redukční účinky.
  • Extrakt z hrachu setého chrání elastická vlákna před důsledky stárnutí a stresů.
  • Rostlinné extrakty jako mentol, pampeliška lékařská, listnatec pichlavý a kaštan koňský pozitivně působí na mikrocirkulaci v těle, zvyšují pohyblivost lymfy, tlumí záněty.
  • Esenciální oleje z eukalyptu a máty revitalizují kůži, podporují její pružnost a jejich vůně příznivě působí při léčbě rýmy, kašle, astmatu, bronchitidy či zánětů.