StaskoPřímo na stěny, podlahy či strop se dá nastříkat speciální termoizolační materiál AZ ThermaCoat. Zlepší tepelně izolační vlastnosti, sníží náklady na vytápění, zabrání lokální kondenzaci vlhkosti a tím pomůže zvítězit nad plísní například v rozích místnosti nebo okolo oken a překladů. Výhradním distributorem této novinky v Karlovarském kraji jsou stavební společnosti Stasko plus a Art Stucco.

„Materiál AZ ThermaCoat je finální nástřik použitelný na zdi, podlahy i strop. Je ideální do starších domů, případně do objektů, které se nedají zateplit zvenku. V případě budov zateplených zvenku vnitřní nástřik účinnost termoizolace ještě zvyšuje. Nástřik nepohlcuje teplo, ale odráží ho zpět do místnosti," říká majitel obou společností Petr Kopfstein.

Základem termoizolační stěrky AZ ThermaCoat jsou skleněné mikrokuličky. Jsou vyrobené z voděodolného a chemicky stabilního sodno-boro-křemičitého skla, jsou výjimečně lehké a vysoce odolné tlaku. Mezi jejich hlavní výhody patří schopnost tepelné izolace a antikondenzační účinky. Materiál obsahující tyto kuličky je po nástřiku hřejivý na dotek, čili pomáhá vyřešit tepelné mosty a zároveň podporuje příjemný pocit tepla.

Nátěr, který je po nástřiku hladký a matný, lze použít ve všech prostorách – od koupelen, přes obývací místnosti až po výrobní haly, školy nebo nemocnice. Je nezávadný a má všechny potřebné certifikáty. Nanáší se ve vrstvě jeden až dva milimetry a po zaschnutí, které netrvá déle než 24 hodin, je možné stěny vymalovat. Povrch, na který se nástřik aplikuje, musí být čistý, suchý, bez mastnot a prachu.

Hlavní výhody materiálu AZ ThermaCoat:
- výborné termoizolační schopnosti – snižuje náklady i čas na vytápění
- je to alternativa venkovního zateplení
- hřejivý na dotek
- zabránění kondenzace vlhkosti – pomáhá v boji proti lokálním plísním a vlhkým zdem

Art StuccoSTASKO plus je stavební společnost sídlící v Karlových Varech, která na trhu působí již více než dvacet let. Specializuje se především na novostavby a rekonstrukce na klíč, vestavby i nástavby. Společnost Art Stucco je pak specialistou na interiéry, zaměřuje se na štukovou výzdobu, malby, dekorativní techniky a podobně.