O tom, že čekací doby na pumpách nejsou nijak závratné, hovoří i sami motoristé. „Na menších čerpacích stanicích je to bez problémů," řekl David Horáček z Chebu. „ U větších  a také  o několik halířů levnějších  pump se čas od času nějaká fronta vytvoří, ale nezdá se mi, že by to bylo horší než v době, kdy stály pohonné hmoty více."
To potvrzuje rovněž další z řidičů. „Neregistroval jsem, že by Němců na pumpách bylo nějak více. Spíš tankují větší množství," řekla Danuše Polková z Chebu. „Jakmile se postavím za Němce, je mi jasné, že otevře kufr  a ten bude plný kanystrů ."

V příhraničních Kraslicích jsou ceny vyšší než ve vzdálenějším Sokolově. Zatímco sokolovské Tank Ono prodává litr Naturalu 95 i naftu shodně za 26,90 korun, tak v Kraslicích i Hraničné jsou ceny kolem třiceti korun za litr. Čerpací stanice Agip i Benzina v Kraslicích se vzácně shodly. Za litr Naturalu 95 i nafty zde řidiči zaplatí 29,60 korun. Pumpa na bývalém hraničním přechodu F1 má benzin dražší, a to za 30 korun a 70 haléřů. Co má však levnější, je nafta. Kdo zde tankuje diesel, zaplatí 29,10 korun.  „Němci zatím nijak zvlášť neblázní, jezdí jich dost, ale žádný extrém to není," potvrdila obsluha jedné ze dvou čerpacích stanic F1 na hranicích.

Ceny pohonných hmot v Karlovarském kraji klesly za týden o víc než 60 haléřů. V průměru se dá koupit benzin v kraji za 30,30 koruny a nafta za 30,25 koruny za litr. V celém Česku se benzin prodává v průměru za 30,84 koruny a nafta za 31,00 koruny za litr, vyplývá z údajů společnosti CCS. Nejlevněji v kraji se dají pohonné hmoty koupit na Sokolovsku. Benzin tam stojí v průměru 29,62 koruny a za týden zlevnil o 49 haléřů. Nafta zlevnila dokonce o 90 haléřů a stojí 29,46 koruny. Některé pumpy ale mají i o dvě koruny nižší ceny, než je průměr. Na Chebsku zlevnil benzin o 53 haléřů na 29,90 koruny. Cena nafty klesla o 56 haléřů na 29,76 koruny. Nejdražší benzin i nafta jsou na Karlovarsku, kde stojí o zhruba 1,50 koruny více než na Sokolovsku. I tam se ale zlevňovalo. Benzin za týden zlevnil o 68 haléřů na 30,92 koruny, cena nafty klesla o 56 haléřů na 30,97 koruny. V Německu se benzin aktuálně prodává v přepočtu za 35,87 koruny za litr. Nafta je jen mírně dražší než v Česku, stojí průměrně 31,66 koruny