Karlovarsko
Velmi oblíbené je občerstvení New York Burger and Chicken v Zeyerově ulici. Provozovna navíc fungujei na objednávky. „Nejvíce k nám lidé chodí na burgery a na quesadillu,“ říká zaměstnankyně bistra Nella Szebenyiová. Kousek dál, na rohu pasáže, která propojuje třídu T. G. Masaryka se třídou Dr. Davida Bechera, se nachází Lékárna. Název je originální a přitom logický, dříve tam totiž sídlila lékárna. Lidé sem chodí nejen na kávu, která se připravuje v lokální pražírně na Jáchymovské ulici, ale i na pro Čechy ne právě tradiční jídlo Poke Bowl. Zákazníci tomu říkají „pokéčko“. „Je to vlastně varianta sushi, ale v rozbalené formě. Jídlo pochází z Havaje. Podáváme ho v misce, kde je vařená rýže třeba s lososem, avokádem a s tradiční i méně tradiční zeleninou. Také nabízíme různé čerstvé sendviče podle moderních trendů,“ vysvětluje provozní Filip Hamar.
Naproti přes ulici na třídě Dr. Davida Bechera je už nějakou dobu otevřena kavárna s cukrárnou Krakhmalnikov Brothers. „Všechny zákuskya dorty připravuje má manželka podle tradičních receptur, popisuje majitel cukrárny Grigorij Fatějev.

Velmi vyhledávanou je Kavárna Republica na takzvaném Zlatém kříži na pěší zóně. „Lidé si u nás nejraději dávají Bumble coffee. Je to taková letní káva s pomerančovým freshem, jejíž součástí je dvojitá porce kafe. Velmi oblíbená je i filtrovaná studená káva zvaná Cold brew,“ líčí Klára Kořánová.
Jen pár týdnů je otevřená nová vietnamská provozovna na třídě T. G. Masaryka Hello Vietnam, jejíž interiér zdobí typické asijské rýžové klobouky. „Naším vyhlášeným jídlem je Bún Bó Nam Bó, typicky vietnamský pokrm,“ uvádí Minh Thao Le.
Sokolovsko
Kdo chce trochu jiný koncept v Sokolově, může zajít do Ateliér café v centru. Oblíbený je i Steak Bar George. Vaří tam z prvotřídních surovin, které jsou denně čerstvé. Specializují se na steaky z mladých jihoamerických býků angus. Poměrně mladá je Swagat – nepálská a indická restaurace na Starém náměstí. Našla si brzy své oblíbence. „Indické jídlo je jiné a koření mu dodává nezaměnitelnou chuť. Rychle jsem si ji oblíbila,“ říká Vlaďka Fedorová. Zákazníci si také často rádi zajdou na dobré pivo. Jedno z nejlepších točí prý v Koruně na Starém náměstí či Dole v dole v Hornickém domě. Kdo je příznivcem lokálních piv, nevynechá pivovar Permon.

Chebsko
Na Chebsku se to za poslední rok novými podniky jenom hemží. V hostinci i statku Doubrava, který je součástí vesnické památkové rezervace s hrázděnými domy, si lidé pochvalují kvalitu vína, piva, potraviny v bio kvalitě, které odebírají jak od místních dodavatelů, tak i ze svého statku. Za návštěvu stojí i nové Botanik Bistro v Chebu, které otevřelo teprve před dvěma měsíci. „Zakládáme si na stylovém interiéru. To platí i o pokrmech,“ zmiňuje majitel Botanik Bistra Jan Skopový.
V Chebu v blízkosti náměstí se nachází další velmi mladý podnik Bagel Lounge Cheb. Na výbornou pravou italskou zmrzlinu a zákusky se tvoří v kavárně JL Gelato & Caffé ve Františkových Lázních velké fronty. Nezapomenutelná je podle hostů také františkolázeňská pojízdná maringotka Bar Pod Smrkem.