Proces k vytvoření městské dopravní společnosti začne počátkem příštího roku, oficiálně by měla začít působit od 1. července.

„Zpočátku bude zajišťovat přepravu cestujících na linkách v Ostrově a na trase mezi Ostrovem a Hroznětínem. Směřovat by měla i na Velký Rybník. Počítáme se zaměstnáním čtyř řidičů, společnost bude mít dva jednatele. Jednoho za město, druhého za Lignetu," uvedl starosta Pavel Čekan.

Dopravní podnik Ostrov bude zatím využívat autobusy Lignety pořízené formou operativního leasingu. Zatím budou patrně i v barvách Lignety. „Chceme mít dopravu lidí v naší spádové oblasti pod kontrolou a rozhodovat si o ní podle potřeb cestujících. Právě jejich požadavkům chceme vycházet vstříc," konstatoval starosta.

Náklady na chod společnosti odhaduje zatím na zhruba 1,2 milionu korun. To je přibližně stejná částka, jakou dosud přispívá město na zajištění dopravní obslužnosti. Podle starosty není vyloučeno, že Dopravní podnik Ostrov může v budoucnu nabídnout služby třeba sousednímu Jáchymovu.