Když na konci roku 2008 klesl ke dnu Karlovarský porcelán a firma ohlásila úpadek, jen málokdo věřil, že se výroba v jejích závodech znovu obnoví.
A podařilo se. Na konci roku 2010 zaměstnávaly společnosti Thun 1794 a Thun Trade 651 pracovníků. Průměrná měsíční mzda zaměstnanců v dělnických profesích byla 14,5 tisíce korun měsíčně.

V témže roce bylo ve výrobních závodech společnosti Thun 1794 vyrobeno osm milionů kusů porcelánového zboží o celkové hmotnosti více než tři tisíce tun.
Po krachu Karlovarského porcelánu se do role jeho zachránce pasovala společnost Hengis. Ta zakoupila čtyři závody bývalé úspěšné porcelánky za 70 milionů korun. Kromě závodů v Nové Roli a Klášterci nad Ohří zakoupila rovněž společnost Concordia Lesov za 31,5 milionu a z těchto závodů utvořila novou firmu Thun 1794.

„Chceme znovu rozjet výrobu, zaměstnat propuštěné pracovníky a znovu se věnovat výrobě porcelánového zboží,“ vyvraceli tehdy manažeři společnosti Hengis narážky na spekulativní nákup. A v květnu 2009 zde výrobu skutečně znovu rozjeli.

Přestože nyní Thun 1794 dosahuje kladných hospodářských výsledků, a ty očekává i v letošním roce, problémům ekonomické recese musí čelit i tato společnost. „Nebylo to jednoduché, potíže jsme měli především na trzích v Rusku. Přesto se nám letošní plán daří plnit a výrobu v závodech nepřerušíme,“ uvedl hlavní ekonom firmy Jiří Lauermann a Miroslav Pilný, výkonný ředitel. Problémy porcelánkám působí především silná koruna a ceny energií. Obavy o práci ale zaměstnanci porcelánky mít podle současného managementu nemusejí. „Počet pracovníků snižovat nebudeme, ale také jej nebudeme masivně zvyšovat,“ vysvětlili manažeři. Pro rok 2011 si skupina Thun stanovila plán tržeb ve výši 375 milionů korun a průběžně jej plní. Pro zbývající období roku má nasmlouváno dostatečné množství zakázek a dále hledá nová odbytiště.