K prvnímu zásahu vyjížděli hasiči do Kraslic, kde hořel byt. "V Kraslicích začalo hořet v kuchyni bytu, uvnitř se nacházela jedna nadýchaná osoba, kterou hasiči předali záchranné službě," řekl k tomuto zásahu krajský mluvčí hasičského záchranného sboru Martin Kasal. 

Likvidace požáru trvala necelou hodinu. Oheň během ní poškodil rozvody v domě. Hasiči tak museli najít a uzavřít hlavní uzávěr. Na místě požáru zasahovali hasiči z Krasli a Rotavy. Na pomoc vyrazila i jednotka z německého Klingenthalu. Podle vyšetřovatele má prsty ve vzniku požáru nedbalost při přípravě jídla, škoda je odhadnuta na čtvrt milionu korun.

O necelou čtvrthodinu později byl vyhlášen poplach hasičů na požár bytu v Ostrově. Podobně jako v prním případě, i na tento požár upozornili všímaví sousedé. "V Ostrově hořelo vybavení v koupelně bytu, také zde se uvnitř nacházely dvě osoby, rovněž nadýchané kouře, hasiči jim poskytli první pomoc a předali je záchranné službě. I zde se podařilo dostat oheň rychle pod kontrolu, nikam dál se nerozšířil," uvedl Kasal. 

Aby podobností dvou požárů nebylo dost, i zde hrála hlavní roli nedbalost. Škoda je však v tomto případě nesrovnatelně menší, a to přibližně pět tisíc.  Na místě zasahovali hasiči z Ostrova, Karlových Varů a Hájku.

Ani v jednom případě nebylo nutné kvůli požáru evakuovat ostatní obyvatelů domů.