Nikomu se naštěstí nic nestalo. Jak potvrdil mluvčí hasičů Martin Kasal, nikdo nemusel být ošetřen, nikdo se ani nenadýchal kouře. "V bytě bydlí lékař kardiolog se svou rodinou, mají dvě malé děti. Připravovali oběd v troubě a snad jim ta trouba měla bouchnout. My v ostatních bytech jsme naštěstí v pořádku, žádné škody nemáme," uvedl jeden ze sousedů Jiří Forgo, který postával před domem.

Postižená rodina indického původu odvezla děti z místa pryč a následně se do Mozartovy ulice vrátila. Přijel jim pomoci i jeden z jejich příbuzných. "Paní má trošku spálené prsty. Kam půjdou? Budou bydlet v hotelu," komentoval tragédii příbuzný. Manželé neměli sílu se vyjádřit, co se vlastně stalo, žena plakala. "Nezlobte se, nejde to," vysvětloval lékař.

Podle mluvčího Kasala byl požár ohlášen v 11.07 hodin a během poměrně krátké doby se ho podařilo uhasit. "Hořet začalo v podkrovním bytě, naštěstí se požár nerozšířil do ostatních bytů, ale do střechy ano. Při zásahu jsme použili výškovou techniku, byt je ale zcela zničen," konstatoval mluvčí hasičů. Obyvatelé bytů v dané části domu museli všichni objekt opustit.

Dům je v majetku města. V případě podobných událostí radnice nabízí lidem k dispozici náhradní ubytování - shodou okolností velmi blízkou ubytovnu Drahomíra. "Město postižené rodině nabídlo pomoc, ta ji ale odmítla. Půjde bydlet do hotelu," dodal mluvčí radnice Jan Kopál.

Ilustrační foto.
Další úseky dálnice D6 už se chystají. Na území kraje stále zbývá 30 kilometrů