Případem se v současnosti kromě hasičů zabývají také policisté. Podle policejní mluvčí se zatím nedá vyloučit cizí zavinění požáru. „Služební pes Gábina při prohlídce požářiště objevil dvě chemické stopy,“ informovala o vyšetřování požáru restaurace chebská policejní mluvčí Martina Hrušková.

Při provedené zkoušce těsnosti komínů navíc policisté a hasiči zjistili, že vrchní část komínu je děravá a netěsná. Přivolaný znalec pak na místě vyloučil závadu na elektroinstalaci.

„Vzhledem k tomu, že na místě nebylo možné zcela vyloučit cizí zavinění, zahájila policie úkony v trestním řízení pro zatím blíže neurčený trestný čin,“ dodala policejní mluvčí.

Samotný požár dal pořádně zabrat hasičům. Na místo se sjeli ze širokého okolí. „Kromě místních, ašských, to byli hasiči z Chebu, Krásné, Hranic, Hazlova, a dokonce i ze Sokolova,“ sdělil mluvčí Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje František Petr.

Na místo si hasiči dokonce povolali speciální vozidlo pro chemické zásahy. „Pro účinný hasičský zásah museli hasiči požádat o odpojení objektu od elektrického proudu,“ popsal těžkosti se zásahem hasičský mluvčí.

Požár byl hasičům a policistům ohlášen půl hodiny po sobotní půlnoci a hasiči na místě zasahovali až do pěti hodin. Oheň podle zatím dostupných informací vznikl ve vstupních prostorách restaurace, odkud se rozšířil do podkrovních a střešních prostor objektu. Ty sloužily jako pokoje pro hosty.

„Při požáru nebyl naštěstí nikdo zraněn a škoda byla předběžně odhadnuta na částku pěti milionů korun,“ řekl mluvčí hasičů. Na výši škod se podle něj negativně podepsalo to, že oheň neprohořel plechovou střechu. „Zasahující hasiči ji pak museli prorazit. Teplo, které se kvůli neporušené střeše drželo v hořícím objektu, způsobilo velkou část celkových škod,“ vysvětlil mluvčí.