V nechvalně proslulém soukromém panelovém domě v ulici Bedřicha Smetany v Kraslicích, kde jeho majitel v minulosti ubytovával sociálně slabé a často i nepřizpůsobivé občany, vypukl ve středu odpoledne požár. Oheň vzplál v bytě ve třetím patře. Zarážející však je, že ten má být prázdný. Ten, kdo požár založil, v něm bydlel načerno. Místní lidé teď mluví o tom, že požár je poslední kapkou problémů, se kterými se kvůli němu okolí potýká.

Hasiči lokalizovali požár velmi rychle. „Za deset minut byl uhašený,“ řekl velitel zásahu Miroslav Novák.

Mluvčí hasičů František Petr doplnil, že zajištění ohniska požáru pak následně netrvalo ani půl hodiny. „Příčinu vzniku požáru teď vyšetřujeme,“ uvedl Petr.

„Šla jsem z města a lidé na mě pokřikovali, že hoří panelák. Vtom už jela hasičská auta,“ popsala obyvatelka domu Marta Nováková. Víc se o soužití v domě bavit nechce. Bydlí tam už jednatřicet let a bojí se cokoliv říct. „Panelák to byl kdysi pěkný. Teď je z něj ruina,“ utrousila jen.

Majitel domu Miroslav Matušek včera potvrdil, že byt měl být prázdný. „Oficiálně žije v jednom z bytů pouze jedna žena. Nikdo jiný tam nemá co dělat,“ řekl. Půjde prý na policii a podá trestní oznámení na neznámého pachatele nejen za cizí užívání. Chce zaplatit i škodu. Ta je podle odhadu hasičů vzhledem ke špatnému stavu objektu pouze deset tisíc korun.