Oheň se začal z kontejnerů šířit na obložení obchodu, včasný zásah hasičů zabránil zničení marketu. Škoda je předběžně odhadnuta na 150 tisíc korun.

„K požáru v blízkosti supermarketu vyjížděli v neděli po deváté hodině večer tři jednotky hasičů. Po příjezdu na místo a zjištění, že oheň se šíří do čelního štítu obchodu, a hrozí, že přeskočí i na střechu, si velitel povolal okamžitě i výškovou techniku,“ uvedl Martin Kasal, mluvčí krajských hasičů.

Podle něj se hasičům podařilo šíření požáru rychle zabránit a oheň tak nepoškodil nic z vnitřního vybavení marketu ani zboží.

„Aby hasiči vyloučili všechna skrytá ohniska, museli část obložení dřevěného štítu obchodu rozebrat. Zásah se protáhl až do půlnoci, kdy si místo události převzali zaměstnanci obchodu. Předběžná škoda je 150 tisíc korun, přesnou příčinu, proč začalo u obchodu hořet, zjišťuje vyšetřovatel požárů společně s policií,“ doplnil k případu mluvčí hasičů.

Hasiči se nenudili ani po této události. „Přímo z této události vyjížděla jednotka dobrovolných hasičů ze Staré Role do karlovarské ulice Sluneční ve čtvrti Bohatice, kde hořel odpad v plechovém kontejneru. Tento požár se obešel bez škody,“ uzavřel mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.