včera 13:02 6 K pronájmu. Lokály plní inzertní servery, vesnický výčep může zachránit robot České hospody a restaurace patřily odjakživa k setkávání lidí a mnohdy se stávaly i centry…
16.1.2023 Nový trend: Lidé kupují nevydaná jídla, ušetří díky tomu až polovinu peněz Denně v malém brněnském Cukrářství Martinák vyskládají do prodejní vitríny desítky čerstvě…
14.1.2023 Netradiční světový rekord: Muž se za den najedl v 18 michelinských restauracích Do slavné Guinnessovy knihy rekordů přibyl nový zápis ze světa gastronomie. Newyorčan Eric…
6.1.2023 19 Azbuka mizí z Karlových Varů. V kurzu je opět němčina Karlovy Vary bývaly dlouhé roky terčem posměchu kvůli azbuce, která převažovala na reklamních…
23.12.2022 AKTUALIZOVÁNO Útočník při střelbě v Paříži zabil tři lidi, další zranil. Kurdové vyšli do ulic Jedna žena a dva muži zahynuli a tři další lidé byli zraněni, z toho jedna osoba vážně, při…
8.12.2022 6 4 Karlovy Vary lákají do města německé Rusy. Potřebujeme je, brání se infocentrum Německé Rusy vyhodnotilo infocentrum společně s Asociací hotelů a restaurací (AHR) jako důležitý…
8.12.2022 15 Co nasypat ptákům do krmítka? Pečivo by to být nemělo, varují ornitologové Krmení opeřenců je u nás velmi oblíbeným a rozšířeným koníčkem. Řada lidí chce nasypat ptáčkům a…
8.12.2022 5 Menu do 100 korun. Zjišťovali jsme, kde se i dnes dá levně najíst Kvůli nárůstu cen surovin či energií restaurace zdražují. Cenově nahoru jdou i kdysi výhodnější…
7.12.2022 7 DENÍK PRO DOBROU NÁLADU Češka proslavila hospodu ve španělském zapadákově. Vaří guláš a houbovku Do španělského Přírodního parku Tinença de Benifassà vede úzká silnice, která se klikatí na úbočí…
14.11.2022 25 Kvůli pandemii přišel o práci kuchaře. Muž si proto otevřel vlastní restauraci Při první vlně pandemie koronaviru byl zaměstnaný jako kuchař u svého známého. Jenže daná…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 13.11.2022 16 Z trouby přímo na talíř. Nahlédněte do zákulisí příprav svatomartinské husy GALERIE / VIDEO: Ke svátku svatého Martina se málo co pojí tak jako právě pečená husa se zelím a…
8.11.2022 8 Husy podražily, ale restaurace je zákazníkům nabídnou i letos Nákupní cena husy je proti loňsku zhruba dvojnásobná. Zvýšení budou nuceni provozovatelé…
26.10.2022 20 Luxus v Benátkách: Pět nejlepších hotelů nabízí přepych i umění Nabízejí luxus, bezchybný servis, jídla, z nichž chuťové buňky jásají, dechberoucí výhled, ale i…
24.10.2022 8 Obědy v restauraci opět podražily: Nejvíc stojí v Praze, nejméně na Olomoucku Oběd v restauraci v září podle analýzy společnosti Sodexo Benefity stál v průměru 172 korun, o…
18.10.2022 Krize zavřela další podnik. Bude to boj, říká gastronom Současná krize podle odborníků nejvíce postihuje restaurace a hospody na vesnicích.
17.10.2022 Drahé obědy v restauracích ženou čím dál více lidí do bister a jídelen Trend vysedávání u obědů v restauracích nahrazují v Plzni rychlejší a levnější varianty – bistra,…
26.9.2022 Recept na Butter Chicken. Oběd, který doma budou všichni milovat Hedvábně jemná a intenzivně vonící omáčka s marinovaným kuřecím masem. Butter Chicken je po právu…
24.9.2022 7 Oběd v restauraci pod 150 korun? Z krajských měst už jen v Olomouci Naobědvat se a utratit při tom v restauraci do 150 korun? Ještě na začátku letošního roku to bylo…
8.9.2022 4 Klínovec může zatraktivnit restaurace i síť stezek pro pěší Rozvětvená síť stezek s přírodním uměním, rekonstrukce vysílače i restaurace se zelenou střechou.…
6.9.2022 25 Na Božím Daru se bojuje o vodu. Klínovec a radnice jsou na kordy "Nejste hoden, abych si s vámi tykal. Dokud tady budu, budu bránit naše občany," řekl na bouřlivé…
31.8.2022 Káva může být zdraví prospěšná. Češi si ji ovšem stále neumí správně objednat „A jakou kávu si dáte?“ ptá se servírka v restauraci. A přesto, že milovník kávy se najde téměř v…
23.8.2022 16 Vary jsou plné turistů. Na místo na předzahrádkách musí mnohdy i čekat Nepříznivá situace, která panovala v lázeňském centru Karlových Varů před prázdninami, se zcela…
17.8.2022 85 Na kole k Atlantiku. Díl devatenáctý: Z Hamburku podél Labe, jež je skoro mořem Velký letní cestopis Deníku s Lubošem Palatou pokračuje devatenáctou částí. Tentokrát o přístavu…
16.8.2022 Hosty mrznout nenecháme, říkají hoteliéři a restauratéři Během energetické nouze by měly restaurace a hotely topit jen na 18 stupňů.
3.8.2022 3 Mexická kuchyně v Česku pořád moc nefrčí, což je škoda, říká kuchař Petr Smazal Čtyřiatřicetiletý kuchař Petr Smazal, účastník populární soutěže MasterChef Česko, kde se…
19.7.2022 6 V Číně objevili zachovalé stopy sauropodů. Na dvoře restaurace je našel zákazník V jihozápadní Číně odhalili mimořádně zachovalé stopy dinosaurů staré 100 milionů let. Odborníci…
16.7.2022 Jídlo na dovolené? Pozor na balkánské sýry, volská oka i citron, radí odbornice Češi vyrážejí na zahraniční dovolenou a kromě pláží zaplní i místní restaurace. Výživoví…
14.7.2022 Menu za dvě stovky? Češi dali restauracím sbohem, našli si způsoby, jak ušetřit Obědová meníčka prudce zdražují. Lidé se tak upínají na nabídku hotových chlazených jídel, která…
13.7.2022 Inflace vyhnala Čechy z restaurací, jedí z krabiček. Podnikům hrozí krach Guláš s knedlíky, sekaná s bramborovou kaší nebo tradiční český „smažák“ s hranolky. Tedy běžná…
10.7.2022 5 Brno je jeden velký mejdan, myslí si herec a food bloger Lukáš Hejlík Lidé ho znají z televizních seriálů i divadelních prken. Lukáš Hejlík kdysi spojil svou vášeň v…
28.6.2022 8 Obědy v restauracích dál zdražují. Češi oproti roku 2020 zaplatí o 28 korun víc Oběd v restauraci v první polovině června podle analýzy společnosti Sodexo Benefity stál v…
27.6.2022 Středočeské osobnosti poradí, kam nejraději v regionu zajít na jídlo Známé i méně známé osobnosti doporučují čtenářům Deníku, kam nejraději chodí na jídlo.
27.6.2022 Tipy na gastrozážitky na severu Čech: poctivý guláš nebo veganské pirohy Reportéři Deníku ochutnali pokrmy z restaurací či nápoje z pivnic či vinoték na severu Čech.…
27.6.2022 Anketa: Kam v Plzni chodíte nejraději na jídlo? Zaměstnanci Fakultní nemocnice v Plzni Deníku prozradili, kam se chodí nejraději najíst.
27.6.2022 13 V dětství Marek Ztracený miloval merendu, nyní špagety. Rád poznává cizí kuchyně Český slavík Marek Ztracený je nejpopulárnější zpěvák současnosti, který již vloni spojil své…
27.6.2022 Sedm gastrotipů ze západu Čech. Hlad zažene country salon i exotická restaurace Redaktoři Deníku vyzkoušeli lahodné pokrmy i nápoje, které můžete ochutnat při toulkách Plzeňským…
27.6.2022 Jak chutná Moravskoslezsko: Kam chodíte nejraději na jídlo a pití? Na anketu Deníku odpovědělo šest osobností napříč regionem.
27.6.2022 6 Jak chutná Praha? Ty nejlepší gastrotipy od místních osobností Oslovili jsme několik známých i méně známých tváří, aby nám prozradily své tipy na místa v Praze,…
27.6.2022 9 Milan Peroutka: Miluju thajské jídlo, ale v Thajsku jsem nebyl Lidé ho znají ze show Tvoje tvář má známý hlas. Objevil se i v několika populárních seriálech. A…
27.6.2022 Anketa: Kam chodíte na střední a východní Moravě nejraději na jídlo? Kam chodíte nejraději na jídlo?
27.6.2022 46 Nejkrásnější výlet Polabím: Na kole do lázní, skanzenu i do keltské osady Znáte všechny krásy a zajímavosti Polabí? Vyzkoušejte tip na nejkouzelnější výlet, který pro vás…
27.6.2022 13 Až půjde do hudebního důchodu, bude vařit častěji, doufá Marek Ztracený Český slavík Marek Ztracený je nejpopulárnější zpěvák současnosti, který již vloni spojil své…
27.6.2022 Anketa: Jakou kuchyni máte nejradši a kam na ni chodíte? Zaměstnanci Fakultní nemocnice v Plzni Deníku prozradili, kam se chodí nejraději najíst.
27.6.2022 Anketa: Kam na jižní Moravě chodíte nejraději na jídlo a proč? Na dotaz Deníku odpovědělo šest osobností z jižní Moravy.
26.6.2022 Nejlepší pivo a guláš na střední Moravě? Tady jsou naše tipy Kam na střední Moravě vyrazit na nejlepší pivo či guláš?
26.6.2022 Anketa: Kam v jižních Čechách chodíte nejraději na jídlo a proč? Zeptali jsme se šesti osobností z jižních Čech.
26.6.2022 Jak chutná Jihočeský kraj? Tipy na ty nejlepší gastrozážitky Redaktoři či čtenáři Deníku vyzkoušeli lahodné pokrmy i nápoje, které můžete ochutnat při…
26.6.2022 27 Pepa Nemrava: Jídlo nekritizuji, ale jsem puntičkář. Restaurace musí zaujmout Se stavařem Pepou Nemravou známým především díky pořadu MasterChef jsme poobědvali v jeho…
26.6.2022 17 Tipy šéfeditora Deníku: Tyto jihočeské podniky byste neměli minout Chcete se dobře najíst nebo napít? Šéfeditor Deníku pro jižní a západní Čechy Martin Tröster…
24.6.2022 6 Anketa: Kam ve východních Čechách chodíte nejraději na jídlo a proč? Na dotaz Deníku odpovědělo šest osobností východních Čech.