Rudohor pořádá 2. pivní slavnosti 
KDY: 1. srpna od 10 hodin
KDE: ostrovský pivovar Rudohor

Milovníci piva a dobré muziky si nenechají ujít 2. pivní slavnosti ostrovského pivovaru. V areálu pivovaru Rudohor se konají v sobotu 1. srpna od 9 hodin. Zahrají kapely Tsunami, Tajfun, Atomic, dorazí i Miloš Dodo Doležal se svým hostem a závěr obstará ostrovský Lazareth.

Srnky - předhronovská taškařice -  Hrajeme o život 
KDY: 31. července od 19.30
KDE: Divadelní Studio D3
ZA KOLIK: vstupné dobrovolné

Déčko jede na Hronov! Přijďte se v pátek spolu s nimi poradovat. Vstupné je dobrovolné a bude odesláno na konto Nadace Hrajeme o život. A co vás v pátek čeká? Hořká komedie o outsiderech a jejich ženách… ženách?!? Dirigent, kterému po autonehodě transplantují oční víčka… mykolog trpící gigantismem… vynálezce a autor penalty v boxu… úředník finančního úřadu, který má normální mladé mužské potřeby. Jedna noc, která je svede dohromady - a srnky, Srnky, SRNKY!

Jelen, Chris Kaufman & DJ PeePa 
KDY: 1. srpna od 20 hodin
KDE: Thermal stage
ZA KOLIK: 100 Kč

Karlovarské kulturní léto na náplavce u hotelu Thermal pokračuje v sobotu 1. srpna. Od 20 hodin vystoupí kapela Jelen, ve 22 hodin ji vystřídá Chris Kaufman & DJ PeePa. Vstupenky seženete na obvyklých místech v předprodeji. 

Zázračná planeta Země 
KDY: 31. července až 2. srpna
KDE: Bečovská botanická zahrada

Není to festival, ale setkání. Setkání neziskové a většinově dobrovolné. "Jaké si ho uděláme, takové ho budeme mít," říkají organizátoři. Čeká na vás mnoho hudby různých žánrů, divadlo, fireshow, jam session, nabídka výrobků přímood výrobců, domácí kuchyně… "Naše setkání je snahou o setkání lidí s přírodním, ekologickým a soběstačnějším způsobem života. Chceme strávit několik krásných dní ve společenství lidí s pozitivním myšlením. lidí slušných, skromných, férových," vzkazují návštěvníkům. Vzhledem k atmosféře setkání a prostorovým možnostem Bečovské botanické zahrady je kapacita setkání omezena, proto se raději předem nahlaste.

František Nedvěd & Tiebreak/ Petr nebo Pavel 
KDY: 2. srpna od 16 hodin
KDE: volnočasový areál Rolava
ZA KOLIK: 100 kč

Folková legenda František Nedvěd vás zve na Rolavu. Zazpívá tu s kapelou Tiebreak v neděli od 17.30. Předskokany budou karlovarští Petr nebo Pavel od 16 hodin.

Chvála medu na Hauenštejně 
KDY: 1. srpna od 10 do 17 hodin
KDE: Horní hrad - Hauenštejn
ZA KOLIK: dospělí 180 Kč, děti 110 Kč, rodina 520 Kč

Již tradiční medosladké slavnosti, při kterých je mlsat dovoleno, jsou v sobotu připraveny na Hauenštejně. Letos to bude opravdu velké, protože na letošní ročník vychází i Mezinárodní den medoviny. Proč a jak včelařit, se dozvíte v přednáškách věnovaných laikům i odborníkům. Připraveny jsou přednášky o biovčelařství, apiterapie, včelařské spolky a ochutnávky medu, medoviny a dalších produktů, medové trhy a hry a soutěže pro děti. Poprvé se zde představí také Krkavci, k vidění budou celodenní letové ukázky a poutavé povídání o těchto dravcích, které jste mohli vidět též v mnoha známých pohádkách. Výjimečným odpolednem vás pak bude hudebně provázet oblíbená hornohradská country kapela Poslední vagón. Program najdete na webu i fb hradu.