Registrace do soutěže je do konce září na www.logickaolympiada.cz. Uvedl to Petr Čavojský, koordinátor krajského kola soutěže. Paletu různých soutěží pro žáky a studenty doplňuje unikátní soutěž Logická olympiáda, v níž o úspěchu rozhoduje místo znalostí a vědomostí logické uvažování, pohotovost, představivost a rychlost úsudku. Na rozdíl od oborových soutěží typu matematické, fyzikální či biologické olympiády nabízí Logická olympiáda úlohy nezávislé na úrovni vzdělání, Proto se mohou této soutěže účastnit děti a mládež od předškolního věku až po středoškoláky. Účast v soutěži je mimo jiné dalším ze způsobů, jak rozpoznat u dětí nadání a vzbudit u nich zájem o rozvoj individuálních vloh.

„Daří se nám přivést děti a mládež blíže k logickým úlohám a významným úspěchem bývá i odhalování skrytých talentů, k čemuž potřebujeme i spolupráci škol a pokud možno zapojení celých školních tříd plošně,“ vysvětluje Petr Čavojský.

V loňském roce se soutěže v kraji zúčastnilo 1 927 soutěžících. Mimořádným úspěchem bylo loňské celkové vítězství Leonarda Oedinga ze ZŠ Jana Amose Komenského v Karlových Varech v jedné z kategorií.

Soutěž je pořádána v různých věkových kategoriích pro děti od 3 do 20 let. „Zájemci se mohou registrovat na webových stránkách www.logickaolympiada.cz, a to až do 30. září. Od října pak začíná základní kolo soutěže. To opět proběhne on-line. Přihlásit se a soutěžit je možné z kteréhokoliv počítače připojeného k internetu. Nejúspěšnější řešitelé postoupí do krajských kol a následně do celorepublikového finále, které se uskuteční koncem listopadu v Praze a v němž budou děti soutěžit o hodnotné ceny,“ doplňuje Čavojský. Partnerem Logické olympiády je Karlovarský kraj, město Karlovy Vary, Sokolov, Cheb a také Horní Slavkov.

Výstavbu průmyslového parku symbolicky zahájila demolice 60 metrů vysokého továrního komína.
Výstavbu parku symbolicky zahájila demolice komína