Optimalizované rozměry umožňují podle výrobce uschovat v jednom boxu dvě kola pro dospělé. Box lze také využít k dočasnému uschování dětských kočárků, různě velkých zavazadel nebo čehokoliv, co zrovna potřebujete. Unikátní box je vyrobený z recyklovatelných materiálů a plastů a nachází se uprostřed centra mezi dvěma hlavními vchody. Cyklisté, ale i maminky s kočárky zde mohou zdarma využít nainstalovaný kompresor na foukání kol.

Mezi benefity bezpečnostních boxů patří jejich energetická nezávislost, kterou zajišťuje pohon na solární energii, možnost uložení kol ve vodorovné poloze bez rizika jejich poškození a komfortní způsob uzamykání. Boxy představují vhodné řešení nejen pro nákupní centra, ale i nádraží, školy, restaurace, hotely, kempy či koupaliště.

Bike Safe Boxy se uzavírají magnetickým zámkem a ovládají se pomocí elektronického samoobslužného systému umístěného vždy ve středovém boxu. Terminál obsahuje dotykový panel s numerickými tlačítky pro zadání číselného PINu k uzamknutí a čtečky pro platbu bezkontaktní platební kartou. Platit lze i hotově mincemi. Hodina vyjde na pětikorunu, maximální doba uložení je 24 hodin.