„S nedávným zamítavým stanoviskem ministerstva dopravy nemůžu souhlasit. Pořád platí, že D6 nenavazuje na českou dálniční síť. Jsem toho názoru, že ani nesplňuje definici dálnice, protože se o úseku dlouhém 38 kilometrů nedá mluvit jako o komunikaci pro dálkovou dopravu. Navíc výjimky pro znepoplatnění úseků dálnic se týkají velkých měst, a Sokolov je třetím největším městem v Karlovarském kraji. Jeho centrum kvůli zpoplatněné D6 zatěžuje značná nákladní i osobní doprava. Proto jsem ministrovi znovu napsal a požádal jej, aby stanovisko přehodnotil," uvedl náměstek hejtmana Jakub Pánik.

Dopis se zamítavým stanoviskem k vyjmutí části dálnice D6 u Sokolova ze seznamu časově zpoplatněných komunikací zaslalo Karlovarskému kraji ministerstvo dopravy. Šlo o odpověď na oficiální žádost schválenou krajským zastupitelstvem, na základě které by mohli řidiči bez poplatku jezdit po úseku D6 u Sokolova a nezatěžovat tak centrum města. Podle ministra dopravy Dana Ťoka jeho úřad nechce rozšiřovat nově navržené výjimky, které se týkají pouze některých úseků u velkých měst s nejvyšší dopravní intenzitou.

Kraj v probíhajícím meziresortním řízení opět vznesl připomínky k novele vyhlášky o zpoplatnění pozemních komunikací.

„Žádáme nejenom o vyřazení části úseku D6 u Sokolova, ale celé dálnice od Chebu do Karlových Varů ze zpoplatnění. Považujeme to za férové řešení do doby dostavby D6 a jejího napojení na dálniční síť," dodal Pánik.