Výsledky britského referenda bedlivě sleduje světově proslulý výrobce dechových hudebních nástrojů, firma Amati-Denak Kraslice, kterou teprve před nedávnem koupila z pěti sedmin britská firma Geneva. Její spolumajitel Jiří Štípěk věří, že vystoupení Anglie z EU nebude mít na společnost výrazný dopad. „Anglie patrně ukázala nespokojenost s evropskou byrokracií, která panuje i v jiných členských státech. Anglie patří mezi země, kam vyvážíme naše výrobky, avšak ještě výrazněji vyvážíme například od Německa nebo Rakouska. Problém by mohl nastat, pokud by se zpomalila ekonomika v celé EU a přišla další krize," řekl.

Andrew Simon Dennison, který vede v Mariánských Lázních jazykovou školu, žije v České republice přes dvacet let. Hlasování o Brexitu ale sledoval. „Doufal jsem, že Británie v Evropské unii zůstane. A to říkám i přes to, že patřím ke kritikům unie. I přes to si ale myslím, že by bylo lepší v ní zůstat," řekl. „Je to ale demokratické rozhodnutí, a tak ho budu respektovat," uzavřel.

Regionální politici se shodují v jednom. Evropská unie se musí změnit. „Co Evropu mohlo oslabit, to ji podle mě posílí. Unie musí zeštíhlit, omezit byrokracii, změnit image i klima a vystrnadit příživníky. Teď je pro ni ta pravá šance," míní senátor Jan Horník (TOP09) krátce po zveřejnění výsledků referenda v Anglii. A dodal, že přestože není euroskeptikem, tento výsledek čekal a byl pro, aby to Velká Británie udělala. Ale zároveň varoval před hysterií. „Teď vyskakují další rádoby referenda a podle mě by se nyní měla Evropská unie stmelit," uvedl senátor Horník.

Také podle hejtmana Martina Havla (ČSSD) se odchod Velké Británie z Evropské unie dal čekat. „Rozhodovali v ní úředníci bez ohledu na zájmy jednotlivých států. Unie byla zahleděná do sebe, byla v ulitě a Evropská komise hrála okrajovou roli. To je slepá ulička," uvedl hejtman Havel. „Je to můj osobní názor a přiznávám, že jsem euroskeptik. Evropa musí respektovat společenství států, které fungovalo dříve. a přesvědčit o tom ostatní," míní hejtman Havel.

Patricie Krejčíková, která v současnosti žije a studuje v Londýně, je z výsledků referendu zaskočená a Deníku řekla:
„Z Brexitu jsem v šoku. Rozhodně jsem nepočítala s tím, že se Britové rozhodnou pro tak radikální krok. Je pravda, že jsem dění kolem brexitu nesledovala tak pozorně, jako ostatní. Mám dost svých studijních povinností, ale když se sedju s mými příteli Londýňany, tak u nich téma brexitu vyvolávalo bouře emocí. Ale je pravda, že většina z nich byla a stále je proti odchodu z EU. Nicméně se našla i hrstka těch, co tvrdohlavě stáli za jasným odchodem u EU. Vůbec si neumím přestavit, jak to teď bude probíhat," řekla Patricie.