„Vše bude v jednom uceleném prostoru, což vidíme jako velkou výhodu. I tamní prostředí je příjemné a pro tento typ akcí vhodné,“ okomentoval změnu za pořadatele jednatel Kulturního a společenského střediska Jiří Spěváček.

Návštěvníci se mohou těšit na bohatý program, který letos doplní několik novinek. „Asi tou nejvýraznější je soutěžní okruh pro děti. Na zhruba desítce stanovišť budou plnit úkoly, jež pro ně připravili rybáři, fotbalisté, dům dětí a mládeže, knihovna, základní umělecká škola, městská policie a hasiči,“ informoval mluvčí Chodova Martin Polák.

Po úspěšném absolvování kolečka dostanou děti vuřt, chléb a mohou si nechat natočit chlazenou originální chodovskou malinovku. K opečení uzeniny jim bude k dispozici oheň.

O muziku k tanci i poslechu se postarají na pódiu kapely rozličných žánrů. „Od 15 do 17 hodin zahraje písničky ze známých pohádek Eda Bartůšek a jeho band, poté je vystřídá chodovská kapela Alabalabamba s Dášou Zábranskou, následovat bude skupina 4Glory z německého partnerského města Waldsassen a jako hlavní hvězda večera se představí Ozzy Osbourne revival Praha,“ přiblížil mluvčí hudební program.

O své ceny nepřijdou ani nejkrásnější čarodějničky a čarodějové. V průběhu vystoupení Edy Bartůška porota vybere nejhezčí čarodějnické masky v několika kategoriích.

„Chybět nebudou pouťové atrakce, filipojakubská vatra, stavění májky, indiánské teepee s ukázkou rozdělání ohně, stánky s pivem, klobásami, cukrovou vatou a dalšími dobrotami,“ vyjmenoval Polák další lákadla letošní filipojakubské noci.

Pálení čarodějnic se uskuteční v pondělí 30. dubna a na jeho zakončení pořadatelé připravili velkolepý ohňostroj.

Nábřeží Petra Bezruče v Sokolově
Všechny lípy musí ustoupit chystané opravě nábřeží